Miha Lapornik po kratki epizodi v Laškem že v Novem mestu

Občasni košarkarski reprezentant se je pri Zlatorogu zadržal le devet dni.
Fotografija: Miha Lapornik bo odslej igral v dvorani Leona Štuklja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Miha Lapornik bo odslej igral v dvorani Leona Štuklja. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenski košarkarski prvoligaš Krka se je okrepil z občasnim slovenskim reprezentantom Miho Lapornikom. Osemindvajsetletni branilec je sezono začel na Madžarskem, pred devetimi dnevi pa se je po sedmih letih vrnil k Zlatorogu, a za Laščane odigral le eno tekmo v ligi Nova KBM in dosegel 19 točk proti polzelskim Hopsom.

»Vesel sem, da sem se pridružil ekipi Krke, ki ji bom po najboljših močeh pomagal do dobrih rezultatov v slovenski in ligi ABA. Po prekinitvi pogodbe na Madžarskem sem iskal novo sredino. Zadovoljen sem, da sem jo našel v Novem mestu,« je potrdil Lapornik.

Za Slovenijo na 16 tekmah

Lapornik je kariero začel v Laškem, kjer je igral med letoma 2010 in 2015. Potem se je za eno sezono preselil k ljubljanski Olimpiji, od tam pa ga je športna pot vodila na tuje. Igral je v Španiji (Bilbao), Romuniji (Cluj), Litvi (Pieno Žvaigždes), nazadnje pa na Nizozemskem (Heroes Den Bosch) in Madžarskem (DEAC).

Leta 2018 je postal pokalni prvak Romunije z ekipo Cluja, lani pa je bil izbran tudi v prvo peterko nizozemske lige. Lapornik je od leta 2016 tudi občasno slovenski reprezentant. Do danes je zbral 16 uradnih nastopov v dresu članske izbrane vrste.

Komentarji: