Milwaukee je po zaostanku z 0:2 le še korak do zmage s 4:2

Drugi naslov najboljšega v zgodovini NBA si moštvo iz Wisconsina lahko priigra v šesti tekmi finalni tekmi pred svojimi navijači.
Fotografija: Milwaukee je z razpoloženim Giannisom Antetokounmpom prišel do »brejka« v peti tekmi finala NBA in bo imel v domači dvorani priložnost za četrto zmago ter drugi naslov najboljšega v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. FOTO: Joe Camporeale Usa Today Sports
Odpri galerijo
Milwaukee je z razpoloženim Giannisom Antetokounmpom prišel do »brejka« v peti tekmi finala NBA in bo imel v domači dvorani priložnost za četrto zmago ter drugi naslov najboljšega v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. FOTO: Joe Camporeale Usa Today Sports

Milwaukee je na gostovanju premagal Phoenix s 123:119 in v finalu lige NBA povedel s 3:2 ter ga le še zmaga loči od prvega naslova prvaka najmočnejše košarkarske lige na svetu po letu 1971.

Grk Giannis Antetokounmpo je dosegel 32 točk, tudi odločilno zabijanje v zadnjih sekundah dvoboja.
Khris Middleton je dodal 29 točk, Jrue Holiday pa 27 točk in 13 podaj za goste, ki bodo šesto tekmo igrali na domačem igrišču v Milwaukeeju v noči na sredo po slovenskem času.

Če bo Phoenix, zanj je Devin Booker dosegel 40 točk, izenačil skupni izid na 3:3, bo odločilna sedma tekma v noči na petek v Phoenixu.
Khris Middleton (22) je svojo nalogo opravil odlično. FOTO: Joe Camporea/Usa Today Sports
Khris Middleton (22) je svojo nalogo opravil odlično. FOTO: Joe Camporea/Usa Today Sports

Preberite še:

Komentarji: