MVP Jokić ni mogel rešiti Denverja

V končnici lige NBA novi zmagi za Philadelphio in Phoenix. Srbski as zbral 32 točk, 20 skokov in 10 asistenc. Čančar igral dobro minuto.
Fotografija: Izjemna predstava Nikole Jokića ni bila nagrajena. FOTO: Dustin Bradford/AFP
Odpri galerijo
Izjemna predstava Nikole Jokića ni bila nagrajena. FOTO: Dustin Bradford/AFP

Najkoristnejši igralec rednega dela v ligi NBA Nikola Jokić ni mogel preprečiti tretjega poraza Denver Nuggets proti razigranim igralcem Phoenix Suns, ki so dobili tudi tekmo v Koloradu in stopili na prag uvrstitve v finale zahodne konference. Philadelphia 76-ers pa je zasukala izid v seriji in vodi z 2:1 v zmagah.

Jokić je zbral 32 točk, 20 skokov in 10 podaj, Vlatko Čančar se v minuti in pol ni vpisal med strelce. Pri zasedbi iz Arizone sta 
Devin Booker in Chris Paul dosegla 28 oz. 27 točk.



V Atlanti je Philadelphia po uvodnem domačem porazu zasukala izid v seriji. Joel Embiid je vpisal 27 točk, 9 skokov in 8 podaj in prekosil Trae Younga, ki je imel 28 točk in 8 asistenc. Center Clint Capela je ujel kar 16 žog za Hawks, pri katerih je junak uvodne zmage Bogdan Bogdanović dosegel 19 točk.

Joel Embiid (levo) je bil najboljši pri Philadelphii. FOTO: FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Joel Embiid (levo) je bil najboljši pri Philadelphii. FOTO: FOTO: Kevin C. Cox/AFP


»Zelo sem razočaran, ker sem zgrešil toliko metov. To ni bil moj večer, za našo ekipo bi bilo vse veliko lažje, če bi zadeval. Jasno je sicer, da so obrambo osredotočali name, ampak tako je tudi običajno,« je bil razočaran Jokić, ki je zadel 13 metov iz 29 poskusov.



Izida:
Atlanta : Philadelphia 111:127 – Phičadelphia vodi z 2:1 v zmagah
Denver : Phoenix – 102: 116 – Phoenix vodi s 3:0 v zmagah

*igrajo na 4 zmage

Preberite še:

Komentarji: