Nachbar izzval Cubana: Dallas z Dončićem proti Realu v Stožicah?

Lastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks je že takoj vedel, da Luka Dončić ne bo razočaral v ligi NBA.
Fotografija: Mark Cuban ne skriva navdušenja nad Luko Dončićem. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Mark Cuban ne skriva navdušenja nad Luko Dončićem. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports

Mark Cuban, lastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks, je že takoj vedel, da Luka Dončić ne bo razočaral, ko se je pred tremi leti odločil za prihod slovenskega zvezdnika. »Zaradi njegove osredotočenosti in želje po zmagovanju sem nemudoma vedel, da bo eden najboljših,« je poudaril Cuban.

Lastnik teksaške franšize v ligi NBA se je kot gost nekdanjega slovenskega košarkarja Boštjana Nachbarja udeležil marketinške konference Sporto, ki se je zaradi pandemije novega koronavirusa preselila na splet. Cuban je prepričan, da ima 21-letni Ljubljančan izjemen potencial tako na igrišču kot zunaj dvoran.

»Ima veliko sledilcev na družbenih omrežjih, dobro srce in želi delati z mlajšimi ter pomagati ljudem, kar je pomembno tudi z marketinškega vidika,« je dejal Cuban, ki Dončića celo po miselnosti vodje, ki želi vzdigniti soigralce, primerja s slovitim LeBronom Jamesom.

Letos so načrtovali tudi gostovanja na drugih celinah. Te načrte je prekrižala pandemija, vendar pa po besedah Cubana še vedno ostajajo načrti, da bi enkrat zaigrali v Evropi s španskim košarkarskim velikanom Realom Madridom, za katerega je Dončić igral pred odhodom čez Atlantik. V zvezi s tem ga je voditelj pogovora Nachbar izzval, da bi Dallas z Dončićem proti Realu Madridu lahko igral v Ljubljani v Stožicah.

Cuban je še enkrat ponovil svojo filozofijo, ki temelji na tem, da mora biti klub neločljivo povezan z lokalno skupnostjo, katere del je. Kot veliki košarkarski navdušenec, ki še vedno rad tudi sam vzame žogo v roke in meče na koš, pa je tudi prepričan, da bi vsaka liga morala biti tekmovanje, ki ga vodijo igralci.

»Res sem srečen fant; imam več denarja, kot ga lahko zapravim,« je še pristavil Cuban, ki si želi seveda, da Dallas ne bi bil le med kandidati za naslov prvaka, ampak da bi tudi osvojil lovoriko. »Dobiti prvenstvo bi bilo zame zelo pomembno, zato razmišljam o tem, kaj lahko še ponudim svoji ekipi, da bi ji omogočil še boljše možnosti za zmagoslavje,« je zaupal Cuban.
Športna industrija je zanj nekaj posebnega in neprimerljiva z ostalimi panogami. »Ko zmagaš, so vsi razvneti, to pa se lahko zgodi le v športni industriji.«

Komentarji: