NBA v boj z okužbami s sproščanjem omejitev

Po poročanju ameriških medijev ima vodstvo tekmovanja lige NBA že pripravljen odgovor na boj z rastočim številom okužb z novim koronavirusom.
Fotografija: V Torontu, kjer so na nedavnem dvoboju ekip Raptors in Golden State Warriors, so gledalce opozarjali na uporabo mask. FOTO: John E. Sokolowski/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
V Torontu, kjer so na nedavnem dvoboju ekip Raptors in Golden State Warriors, so gledalce opozarjali na uporabo mask. FOTO: John E. Sokolowski/USA TODAY Sports

V sporočilu klubom, ki ga je spisalo vodstvo lige NBA, piše, da bodo morali klubi pripeljati nadomestnega košarkarja že v primeru dveh potrjenih okužb z novim koronavirusom. Če bodo okužbe tri, ekipa potrebuje dva nova košarkarja, tri pa v primeru štirih okužb ali več. Novo pravilo bo po poročanju The Athletica veljalo do 19. januarja.

Če bo ekipa kljub okužbam zbrala 13 košarkarjev z negativnimi testi, se bo lahko sama odločila glede števila igralcev, ki jih bo pripeljala, novincev pa ne bodo šteli v t. i. salary cap (omejitev plač) oziroma luksuzni davek. V NBA so zaradi okužb v taborih Clevelanda, Orlanda in Philadelphie že preložili več tekem, vsaka ekipa ob začetku tekme potrebuje najmanj osem igralcev. 

Kot je poročal ESPN, bi morali denimo Brooklyn Nets, če ne bi prišlo do sprostitve omejitev luksuznega davka, za vsakega novinca plačati kar okoli 500.000 dolarjev (444.365 evrov). Ravno Brooklyn je tako kot omenjene ekipe iz vzhodne konference med ekipami, ki jih je porast števila okužb najbolj prizadel. Preložili so njihovo nedeljsko tekmo z Denverjem, katerega član je slovenski reprezentant Vlatko Čančar, kot tudi torkov spopad z Washingtonom.

Preberite še:

Komentarji: