Nekdanji igralec v NBA okrepil zmaje

Ljubljančani so podpisali pogodbo z 208 centimetrov visokim Mangokom Mathiangom.
Fotografija: Takole je ljubljanski klub pozdravil okrepitev. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Takole je ljubljanski klub pozdravil okrepitev. FOTO: Cedevita Olimpija

Barve košarkarjev Cedevite Olimpije bo v prihodnji sezoni zastopal košarkar s sudanskim in avstralskim potnim listom Mangok Mathiang.

V minuli sezoni je 208 centimetrov visoki Mathiang igral za turški Bahcesehir Koleji, v sezoni 2017/18 pa je bil član ekipe Charlotte Hornets v severnoameriški ligi NBA.

Po tem, ko leta 2017 ni bil izbran na naboru lige NBA, se je sršenom iz Charlotta pridružil med poletno ligo v Orlandu, avgusta pa je z njimi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil tudi dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni ligi NBA, in v povprečju beležil 10,8 točke, 9,2 skoke in 1,4 blokade na tekmo.
 

Veseli se snidenja z navijači


»Zelo sem vesel, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Gre za klub z bogato tradicijo in zvestimi navijači. Veselim se začetka prihodnje sezone, ki bo zelo zahtevna za vse nas. Komaj čakam, da se s soigralci zberemo, in da se predstavim ljubljanskim navijačem,« je ob podpisu pogodbe dejal Mathiang.

V avgustu 2018 se je pridružil Cremoni, in z njo tudi osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Lanskega julija je prestopil v Turčijo in v minuli sezoni v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoke, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge.

Dvomestno število točk je dosegel na 13 tekmah, mejo 20 točk pa je dosegel oziroma presegel trikrat. Desetkrat je v svojo statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

Jurica Golemac je dočakal visoko okrepitev. FOTO: Leon Vidic/Delo
Jurica Golemac je dočakal visoko okrepitev. FOTO: Leon Vidic/Delo


Bahcesehir Koleji je v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopal tudi v evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju beležil 12,3 točke, 11,2 skoke, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28,7 minutah akcije. Kar na štirih tekmah je uspel v svojo statistiko zabeležiti vsaj 15 skokov za odbito žogo, obenem pa je na 10 tekmah dosegel ali presegel mejo 10 doseženih točk.
 

Adut v napadu in obrambi


»Verjamemo, da nam bo v naslednji sezoni v veliko pomoč, in da nam bo dal vse, kar potrebujemo. Gre za enega najbolj obetavnih centrov v Evropi, ki odlično igra tako v obrambi, kot tudi v napadu. Dolgo časa smo delali na tem, da ga pripeljemo v Ljubljano. Komaj čakamo, da se nam pridruži, in da začnemo delati, in da nam pomaga v tem, da smo konkurenčni v vseh tekmovanjih. Prepričan sem, da bodo naši navijači v igri naše ekipe z Mangokom na parketu resnično uživali,« je dodal trener ljubljanske ekipe Jurica Golemac.

Preberite še:

Komentarji: