Nikolić spet zamenjal delodajalca, zdaj prihaja v Stožice

Slovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić bo do konca sezone igral za italijanskega prvoligaša Brescio, je sporočil klub.
Fotografija: Aleksej Nikolic in Edo Murić med slavjem po zmagi nad Francijo v skupinskem delu letošnjega evropskega prvenstva. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Aleksej Nikolic in Edo Murić med slavjem po zmagi nad Francijo v skupinskem delu letošnjega evropskega prvenstva. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Nazadnje je Aleksej Nikolić igral za Dinamo Sassari s Sardinije, kjer je preživel zadnja dva meseca. Nikolić je oktobra sklenil pogodbo z zasedbo s Sardinije, kjer pa je le začasno zamenjal poškodovanega Chrisa Dowa. Zdaj ostaja v Italiji, Brescia pa bo njegov tretji klub v tej državi, pred tremi leti je bil že član Trevisa.

Sedemindvajsetletni branilec iz Postojne je sicer v karieri igral še za španski Burgos, Zlatorog, Spars Sarajevo, nemška Bamberga in Baunach, Partizan in francoski Gravelines-Dunkerque. Nikolića, ki je s slovensko reprezentanco leta 2017 postal evropski prvak, bodo novi delodajalci kot člana kluba uradno predstavili v petek, so zapisali na spletni strani.

Zelo kmalu pa ga bodo lahko v novem dresu videli tudi slovenski ljubitelji košarke, saj bo prav Brescia naslednji tekmec Cedevite Olimpije v evropskem pokalu, tekma bo 14. decembra.

Preberite še:

Komentarji: