Novomeščani blizu, a na koncu daleč

Prvi slovenski nastop v 21. kolu lige ABA se je končal s porazom košarkarjev Krke proti Mornarju.
Fotografija: Luka Lapornik je dosegel 17 točk, a ni mogel prepečiti poraza Krke. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Luka Lapornik je dosegel 17 točk, a ni mogel prepečiti poraza Krke. FOTO: ABA

Košarkarji Krke so v predzadnjem kolu rednega dela lige ABA izgubili na gostovanju pri Mornarju s 73:82 in bodo očitno do zadnjega trepetali za obstanek. Skrbi jih lahko že jutri reši Koper Primorska, če premaga Zadar, sicer pa se lahko ponovi scenarij iz prejšnje sezone, ko so si Novomeščani obstanek izborili v zadnjem kolu v derbiju z ljubljansko Olimpijo.

Krka ostaja pri šestih zmagah – zanjo je bil to hkrati šesti zaporedni poraz v ligi ABA –, prav toliko jih ima Mega Bemax, ki ima boljše medsebojno razmerje, eno manj pa so zbrali košarkarji Zadra, ki imajo ob tem še slabši izkupiček na medsebojnih tekmah. Dalmatinci bodo v zadnjem kolu gostovali pri Crveni zvezdi.

Mornar je do zmage prišel precej težje, kot kaže končni rezultat, oziroma je Krka, tokrat brez Marka Jošila in Paola Marinellija,  izgubila z večjo razliko, kot si je zaslužila. Čeprav je imela ob odmoru že deset točk zaostanka, je v tretji četrtini nadoknadila izgubljeno in na začetku zadnjega dela vodila s 64:58. V igri za zmago je bila tako v 35. minuti (69:68) kot dve minuti pozneje, ko so imeli gostitelji prednost 74:71.
 

Preberite še:

Komentarji: