Odličen odpor Krke, vendar zgolj 20 minut

Košarkarji Crvene zvezde so se v zadnji tekmi 14. kola lige ABA oddolžili za poraz v Novem mestu.
Fotografija: Marko Jagodić Kuridža (levo) je še nedavno nosil dres Kopra Primorske, zdaj brani barve Crvene zvezde. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Marko Jagodić Kuridža (levo) je še nedavno nosil dres Kopra Primorske, zdaj brani barve Crvene zvezde. FOTO: ABA

Beograd – Zadnja tekma 14. kola lige ABA je imela dva različna polčasa. V prvem so košarkarji Krke nudili presenetljivo dober odpor Crveni zvezdi in po rafalih z vseh položajev zaostajali le za tri točke ob glavnem premoru, v drugem je prevladoval domači evroligaš. Rdeče-beli so dobili tretjo četrtino z 29:16, poldrugo minuto pred koncem tekme vodili že z 28 točkami prednosti (100:72) in se prepričljivo oddolžili dolenjski zasedbi za tesen poraz v dvorani Leona Štuklja.

Novomeščani so v uvodnih 20 minutah presenetili vse navzoče z izjemno natančnostjo. Za dve točki so metali 7:10, za tri kar 9:15, ob tem pa so dobili skok z 10:9. Tako kot ob prvem medsebojnem soočenju je bil učinkovit predvsem organizator igre Glenn Cosey, ki je v uvodnih dveh četrtinah dosegel 16 točk ob metu za tri točke 4:5. Toda vse se je spremenilo v nadaljevanju. Košarkarji Crvene zvezde, ki so zaradi izgubljene tekme z Budućnostjo brez boja zdrsnili celo na sedmo mesto na lestvici, so namreč prikazali še svoj pravi obraz.
 

Druga stotica v sezoni


Zaigrali so bistveno bolj zavzeto v obrambi in otopili napade gostov, ki so v drugem polčasu zadeli le še dve trojki in na koncu izgubili 18 žog, Krki pa sta se poznali tudi odsotnost Luke Lapornika in izključitev Ivana Ramljaka zaradi druge nešportne osebne napake pri rezultatu 65:55 v 26. minuti. Če je v domači dvorani prejela proti Beograjčanom pičlih 77 točk, se tokrat ni mogla ogniti drugi stotici v regionalni sezoni. Tudi prvič jo je skupila v srbski metropoli, vendar proti Partizanu (102:80).

»Crvena zvezda ima po prihodu treh okrepitev najmočnejše moštvo v ligi, zato nismo mogli zdržati več kot 20 minut,« je priznal Krkin trener Vladimir Anzulović.
 

Preberite še:

Komentarji: