Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Olimpija v finalu državnega prvenstva izsilila peto tekmo

Košarkarji Olimpije so v Novem mestu premagali Krko z 89:79 in izsilili odločilno peto tekmo. 
Olimpija je bila na četrti tekmi zelo prepričljiva. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Olimpija je bila na četrti tekmi zelo prepričljiva. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
N. Gr., STA
27. 5. 2018 | 22:49
27. 5. 2018 | 22:59
4:28
Košarkarji Petrola Olimpije so v četrti tekmi finala lige Nova KBM v Novem mestu premagali Krko z 89:79 in izenačili izid v zmagah na 2:2. Odločitev o prvaku bo tako padla v torek, ko bo ob 18. uri v Stožicah na sporedu peta tekma.

Osmič v šestindvajsetih finalih državnega prvenstva bo o prvaku odločala peta tekma. Ljubljančani so na odločilnih tekmah zmagali le dvakrat, 2005 in 2006 proti Geoplinu Slovanu, Krka pa je štirikrat igrala peto tekmo in vse dobila.
Petrol Olimpija se bo v torek potegovala za sedemnajsti naslov, Krka pa za osmega.

Ljubitelji košarke so v Novem mestu videli še četrto zanimivo in razburljivo tekmo med največjima tekmecema v državi, ki pa se tokrat ni končala po želji domačih privržencev. Obračun je postregel z vsem, kar pripada velikim finalom; ogorčenim bojem na parketu, začinjenim z veliko nervoze, tudi nešportnih potez, razburljivim dogajanjem na tribunah, na koncu pa z zasluženo zmago Ljubljančanov, ki so do zmage prišli v zadnjih minutah.

Olimpija je bila na četrti tekmi zelo prepričljiva. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Olimpija je bila na četrti tekmi zelo prepričljiva. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Prvi polčas je v večjem deležu pripadel gostom, ki so na veliki odmor odšli z devetimi točkami prednosti, tretja četrtina pa je prinesla veselje tudi domačim navijačem. Krka se je z delnim izidom 14:2 prebila v vodstvo s 54:51, v 27. minuti po dveh trojkah Dina Cinaca pa na 60:55.
 

V 33. minuti dvomestna prednost


Petrol Olimpija je odgovorila z 9:0, ponovno prevzela vodstvo, ki ga je v 33. minuti znova povišala na dvomestno število (75:65). V 35. minuti je sledil eden od ključnih trenutkov tekme. Domači organizator igre Domen Bratož je dobil osebno napako, ob tem zelo nešportno reagiral in sodniku zabrusil nekaj krepkih v obraz ter si posledično prislužil izključitev, kar pomeni, da ne bo mogel igrati v torek v Stožicah.

Čeprav Jan Špan nato ni izkoristil treh prostih metov in žoge s strani, je bil njegov odhod v slačilnico prehud udarec za Krko. Paolo Marinelli (16 točk, 7 podaj) je še znižal na 79:81, toda v naslednjih dveh napadih je najprej Devin Oliver zadel 2+1, Gregor Hrovat pa trojko za 87:79 dve minuti do konca.

...
...

 

Izstopala Jošilo in Morgan


Dva igralca sta še posebej izstopala. Marko Jošilo je za Krko dosegel 28 točk (5 skokov, 3 podaje, met 10:21), Jordan Morgan pa za goste zbral 24 točk (met 6:12, prosti meti 12:15). Ob tem so imeli Ljubljančani še razpoložena Gregorja Hrovata s 17 točkami in Jana Špana, ki je vknjižil 16 točk, 5 podaj ter 4 skoke.

Simon Petrov, trener Krke: "Dali smo vse od sebe in to bomo naredili tudi v torek v Ljubljani. Naša želja je prikazati dobro košarko in zato se borimo. Sojenja ne bom komentiral, saj so svoje mnenje, mislil očitno, izrazili gledalci v dvorani. Imamo še rezerve v obrambi, natančnosti v napadu, predvsem pa pri zapiranju prostora pod obročem, saj je imela Petrol Olimpija nocoj preveč skokov v napadu."

Zoran Martić: "Ne glede na to, da imamo dolgo klop, se nam je na prvi tekmi poškodoval prvi organizator igre Mitchell McCarron. Na tretji tekmi so nam v prvi minuti poškodovali Jordana Morgana. To so šoki, ki jih tudi precej boljše ekipe od nas, ne prenesejo. Zato moram pohvaliti svoje igralce, da so se zbrali in motivirali ter v teh težkih razmerah v Novem mestu izvlekli zmago. Krka igra v tem finalu izjemno grobo košarko in danes je bila za to prvič kaznovana."
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Energetika
Predstavitvene vsebine