Ostrostrelec, ki s trojkami in nasmeškom spravlja v obup tekmece

Na Finskem je izšla knjiga o Sasuju Salinu, nekdanjem članu Olimpije, ki je včeraj prispeval levji delež k zmagi »Suomijev«.
Fotografija: Sasu Salin (desno) je navduševal tudi v dresu Olimpije. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Sasu Salin (desno) je navduševal tudi v dresu Olimpije. FOTO: Leon Vidic/Delo

V uvodnih dveh kolih evropskega prvenstva v košarki so za najvišjo zmago poskrbeli Finci, ki so včeraj v Pragi kar s tridesetimi točkami odpravili Poljake (89:59). Najboljši strelec tekme je bil Sasu Salin, nekdanji ljubljenec navijačev Olimpije.

V Helsinkih rojeni košarkar je v dobrih 21 minutah k zmagi »Suomijev« prispeval 18 točk, potem ko je iz desetih poskusov zadel kar šest trojk. Na ta način je vnovič upravičil naslov knjige »Sasu Salin: Kolmen pisteen heittoja« (Sasu Salin: Metalec trojk), ki je pred dnevi izšla o njem na Finskem.

Kakor so zapisali v predstavitvi knjige, Salin igra v drugi najmočnejši ligi na svetu, španski ACB, v kateri od leta 2019 nosi dres moštva Iberostar Tenerife. Že od nekdaj je vrhunski profesionalec in ljubljenec navijačev. »Sasu je El Francotirador, torej ostrostrelec, ki melje in s pridom izkorišča svoje priložnosti, kot po tekočem traku meče trojke in s stalnim nasmeškom na obrazu spravlja tekmece na rob živčnega zloma.«

Sasu Salin (desno) spravlja v obup tekmece. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Sasu Salin (desno) spravlja v obup tekmece. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

Kot je mogoče prebrati v knjigi, je Sasu vrhunski košarkar in obenem družinski človek, ki se do zadnje kaplje znoja bori za svoje moštvo, v teh dneh seveda za izbrano vrsto Finske. Med letoma 2010 in 2015 pa je Salin, ki je 11. junija praznoval 31. rojstni dan, navduševal pri ljubljanski Olimpiji.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: