Petrol Olimpija v drugem polčasu zapravila zmago

Ljubljanski košarkarji so po odličnem prvem polčasu proti Patrasu v drugem popustili in po napeti končnici izgubili z 80:76.
Fotografija: Mirza Begić je gospodaril pod košem. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Mirza Begić je gospodaril pod košem. FOTO: Roman Šipić/Delo

Gledalci v Stožicah tudi v torkovem večeru niso dočakali prve domače zmage v letošnji sezoni lige prvakov, grški Patras je bil na koncu boljši z 80:76. Olimpija je tekmo začela zelo dobro, v prvi četrtini je bil razigran Jan Špan, ki je dosegel dve trojki in popeljal Olimpijo do vodstva z 22:15.

Ljubljančani so bili odlični tudi pod svojim košem, kjer so pobirali odbite žoge, najboljši je bil Mirza Begić, ki je tekmo končal s kar 13 skoki in 12 točkami, vknjižil je dvojnega dvojčka. Po polčasu je Olimpija vodila za 12 točk in zdelo se je, da je zmaga proti Patrasu tokrat povsem dosegljiva. 

Med odmorom so se Grki dogovorili, da bodo v obrambi zaigrali bolj agresivno in uspelo jim je povsem odrezati ljubljansko igro v napadu, veliko težav so imeli domačini že s prenosom žoge na nasprotnikovo polovico. Grki so se razigrali z meti za tri točke in že sredi tretje četrtine izničili vso prednost Olimpije.

Špana je na mestu organizatorja igre dobro dopolnjeval Roko Badžim. FOTO: Roman Šipić/Delo
Špana je na mestu organizatorja igre dobro dopolnjeval Roko Badžim. FOTO: Roman Šipić/Delo


Sledil je napet zadnji del, kjer je Olimpija dolgo vodila, v končnico pa je vstopila s tremi točkami zaostanka. Takrat jih je kaznovala premalo agresivna obramba, prvo osebno napako so naredili šele 25 sekund pred koncem in nato porabili 10 sekund, da so sploh izpolnili bonus. Grki so jim dvakrat s po enim zgrešenim metom še ponudili priložnost za povratek, a so bili v napadu premalo natančni in ostali brez zmage. 

Ob Begiću je bil pri Ljubljančanih odličen še Špan, ki je na koncu dosegel 16 točk. 

Komentarji: