Philadelphia s sedmimi košarkarji ni bila kos Denverju

Vodilno moštvo vzhodne konference Philadelphia 76ers je izgubilo s 103:115. Vlatko Čančar zaigral v končnici.
Fotografija: Denverju so močno pomagale težave Philadelphie, ki je nastopila s sedmimi košarkarji. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP
Odpri galerijo
Denverju so močno pomagale težave Philadelphie, ki je nastopila s sedmimi košarkarji. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP

Košarkarji Denverja so v ligi NBA zabeležili četrto zmago sezone, potem ko so bili v gosteh s 115:103 boljši od Philadelphie.

Domačini, ki so v tekmo vstopili kot vodilno moštvo vzhodne konference in ekipa z najboljšim izkupičkom v celotni ligi (7-2), so imeli precej preglavic pri sestavi kadra, saj je imel glavni trener Doc Rivers zaradi poškodb in zdravstvenih protokolov, povezanih z virusom covid-19, na voljo le sedem košarkarjev. Med manjkajočimi so bili štirje člani začetne petorke, Ben Simmons, Joel Embiid, Seth Curry in Tobias Harris.

Preostali košarkarji so se dobro zoperstavili Denverju in se borili do zadnje sekunde. Pri njih je izstopal Tyrese Maxey, ki je s kar 33 meti iz igre dosegel 39 točk, drugi najboljši strelec pa je bil Isaiah Joe s 13 točkami.

Pri zmagovalcih je bil prvi strelec Gary Harris z 21 točkami, Nikola Jokić je bil na pragu trojnega dvojčka s 15 točkami, 12 asistencami in 9 skoki, priložnost pa je dobil tudi Vlatko Čančar, ki je v zadnjih dveh minutah enkrat neuspešno vrgel za tri točke, ob tem pa imel še blokado in ukradeno žogo.


Denver do ključne prednosti v tretji četrtini


Gostujoči košarkarji so odločno začeli tekmo in po dobrih dveh minutah povedli z 12:2. Glavni kreator v tem delu igre je bil Jokić s 4 asistencami. A Philadelphia se je hitro vrnila v igro in z delnim nizom 18:7 celo povedla (20:19). Denver je po uvodni četrtini vodil za dve (28:26) in se tudi v drugi ni uspel odlepiti, tako da je imel ob glavnem odmoru enomestno prednost (58:51).

Tretja četrtina pa je tekmo prelomila v prid gostov. Ti so dosegli 7 izmed prvih 11 točk za prednost +10 (65:55), po dobrih štirih minutah je bilo že +17 (75:58), Monte Morris​ pa je s košem tik pred koncem tretjega dela svoji ekipi priboril prednost 21 točk (93:72).

Denver je v zadnji četrtini brez težav nadzoroval potek tekme, v zadnjih dveh minutah pa so priložnost dobili tudi tisti, ki igrajo najmanj. Med njimi je bil tudi Vlatko Čančar, ki žal ni dosegel točke, zato pa se v kratkem času izkazal z blokado in ukradeno žogo.


Liga NBA, rezultat:
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 103:115 (Vlatko Čančar blokada in ukradena žoga v 2 minutah)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: