Po skoraj desetletju se Prepelič vrača v zmajevo gnezdo

Pred nadaljevanjem sezone se je Cedevita Olimpija okrepila z reprezentantom Klemnom Prepeličem, ki je podpisal pogodbo vsaj do konca koledarskega leta.
Fotografija: Klemen Prepelič je podpisal pogodbo (vsaj) do konca leta 2023, vse bo odvisno od ponudb iz tujine. FOTO: Tine Ružić/KK Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Klemen Prepelič je podpisal pogodbo (vsaj) do konca leta 2023, vse bo odvisno od ponudb iz tujine. FOTO: Tine Ružić/KK Cedevita Olimpija

Košarkarjem Cedevite Olimpije se začetek sezone ni posrečil, zato so pred nadaljevanjem pripeljali odmevno okrepitev. Dres ljubljanskega kluba bo znova oblekel slovenski reprezentant Klemen Prepelič, ki je podpisal pogodbo vsaj do konca leta 2023.

Prepelič je po koncu minule sezone končal sodelovanje z Valencio, novega kluba pa v aktualni še ni našel, zato je vsaj začasno okrepil Olimpijo. »Minilo je že 45 dni, odkar sem nazadnje stopil na parket, zato sem željan dokazovanja, igre in novih izzivov. Želim si, da skupaj stopimo na novo pozitivno pot, ki bi nam prinesla čim več zmag,« je po podpisu povedal 31-letni Prepelič.

Ljubljanski dres je nazadnje nosil v sezoni 2014/15, nato je igral po velikih klubih v Evropi, tudi pri madridskem Realu. Prepeliču bodo igre v dresu Olimpije prišle prav, da ostane v tekmovalnem ritmu in počaka na priložnost v katerem od evroligašev, če bi se mu ponudila v nadaljevanju sezone, ko se bodo ekipe soočale s poškodbami nosilcev igre.

Klemen Prepelič je bil eden od nosilcev igre slovenske reprezentance na letošnjem SP. FOTO: Tine Ružić/KK Cedevita Olimpija
Klemen Prepelič je bil eden od nosilcev igre slovenske reprezentance na letošnjem SP. FOTO: Tine Ružić/KK Cedevita Olimpija

Iz tekmovalnega vidika je prihod Prepeliča zelo dobrodošel, a pod vprašaj postavlja načrtovano pomlajevanje moštva, ki naj bi bilo glavni cilj letošnje sezone Cedevite Olimpije. Nenazadnje so se zato odrekli Zoranu Dragiću, ki je na plačilni listi, a sploh ne trenira z ekipo, po drugi strani pa Gregor Glas, Rok Radović in Luka Ščuka namesto zajetne minutaže dobivajo le drobtinice. 

Prihod Prepeliča morda signalizira obrat v strategiji, ki bi v ekipo spet pripeljal tudi Dragića, a je vprašanje, koliko hude krvi se je predvsem pri Dragiću nabralo zaradi strategije vodstva zelenih iz stožiške arene. 

Preberite še:

Komentarji: