Po visokem vodstvu so popustile, a dosegle zlata vredno zmago

Slovenske košarkarice so imele proti vodilni v skupini C BiH že 25 točk naskoka. Z uspehom v dodatne kvalifikacije za četrtfinale evropskega prvenstva.
Fotografija: Eva Lisec (z žogo) je bila najučinkovitejša slovenska košarkarica tudi ob pomembni zmagi nad BiH. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Eva Lisec (z žogo) je bila najučinkovitejša slovenska košarkarica tudi ob pomembni zmagi nad BiH. FOTO: FIBA

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je uspešno končala predtekmovanje na evropskem prvenstvu v Strasbourgu. V tretjem kolu je premagala Bosno in Hercegovino z 91:81 (74:58, 54:37, 23:25). V predtekmovanju je prvič na dosedanjih EP zabeležila dve zmagi in poraz in si kot tretja v skupini C zagotovila nastop v ponedeljkovih dodatnih kvalifikacijah za mesto v četrtfinalu, saj so na drugi tekmi v skupini Belgijke ugnale Turčijo s 63:61.
 

Od +25 do +3


Slovenija je po uvodni zmagi proti Turčiji s 25 točkami razlike in porazni predstavi proti Belgiji (-35) tokrat spet pokazala svoj pravi obraz. S čvrsto obrambo in kolektivno igro po celem igrišču je v treh četrtinah razorožila najnevarnejše igralke BiH ter z borbeno predstavo v zadnjih desetih minutah zadržala prednost. Pot do zmage si je tlakovala v drugi četrtini, ki jo je dobila z 31:12 in v 28. minuti vodila z 72:47. V finišu so se tekmice s 198 cm visoko zvezdnico lige WNBA Jonquel Jones na čelu približale na tri točke, toda odločilni vlogi sta pripadli Evi Lisec in Niki Barič.

Slovenski selektor Damir Grgić je po zmagi dejal: »Rad bi čestital igralkam za zasluženo zmago in značaj, ki so ga pokazale po hudem porazu z Belgijo. Pokazali smo, kako si želimo igrati košarko. Manjši padec ob koncu tretje četrtine in začetku zadnje nas je pripeljal v položaj, da je imela BiH priložnost za preobrat, a na koncu smo z našo kakovostjo dokazali, da smo v tem trenutku boljši.«

Strelke za Slovenijo: Lisec 22 (1:2), Krošelj 8, Oblak 13, Goršič 3, Prezelj 7, Jakovina 2, Friškovec 15, Debeljak 2, Evans 7 (3:4), Barič 12 (3:7); BiH: Deura 3, Đombeta 1 (1:2), Babić 12 (3:4), Gajić 28 (3:4), Đebo 2 (2:2), Tavić 7 (3:4), A. Delić 4 (1:2), Jones 24 (2:4).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: