Ponosni Gorenjci omagali v finišu

Petrol Olimpija četrta polfinalistka lige Nova KBM.
Fotografija: Luka Šamanić (z žogo) je tokrat krepko prekosil Dina Murića. Foto Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Luka Šamanić (z žogo) je tokrat krepko prekosil Dina Murića. Foto Petrol Olimpija

Skozi malo širše šivankino uho so se košarkarji Petrola Olimpije vendarle uvrstili med najboljša štiri moštva lige Nova KBM. Končni rezultat tretje četrtfinalne tekme s Šenčurjem GGD niti malo ne ustreza dogajanju na parketu. Gorenjci so so se namreč srčno borili, v 36. minuti držali v rokah "remi" (70:70) in še poltretjo minuto zaostajali le za štiri točke, v finišu pa jim je zmanjkalo moči in zbranosti za nov podvig. Naslednji tekmec Ljubljančanov bo moštvo Helios Suns, drugi polfinalni par pa je Sixt Primorska – Krka.

V prvih štirih soočenjih med Petrolom Olimpijo in Šenčurjem GGD v sezoni je vselej zmagal gostitelj, toda prednost domačega igrišča v njunih tekmah končnice ni bila nikoli izrazita. Stožiška zasedba je po zadnjem zaostanku z 9:10 resda bolje odigrala prvi polčas z Domnom Lorbkom in Marvinom Jonesom v glavnih vlogah, a v nadaljevanju ni znala unovčiti začetnega zagona ter težav tekmečevih adutov Smiljana Paviča, Dina Murića in Marka Popadića z osebnimi napakami. Ko je moral gostujoči strateg Konstantin Subotič po glavnem premoru poslati v igro štiri rezerviste ob bok Ramu Rizviću, je sledil nenaden zasuk. Ismet Sejfić, Gezim Morina in David Kralj so sproščeno začeli loviti Ljubljančane, ki so delovali vse bolj bledo in na trenutke celo kot živi mrtveci.
 

Šamanić mož tekme


Po izgubljeni tretji četrtini (16:22) in izenačenju na 59:59 so morali gledalci še lep čas počakati na Olimpijino prebujenje. Pomembna prelomnica je bila prva trojka Roka Badžima, ki do 34. minuti ni zmogel niti ene točke, a Gorenjci niso niti pomislili, da zaigrali z manjšo vnemo. V ogenj so znova poslali svoja glavna orožja in ohranili stik domala do konca. Po zadnjem izenačenju pa so zmogli le še tri točke in jih prejeli 15, zadnjih 13 točk sta dosegla krilni center Luka Šamanić (7) in branilec Badžim s še dvema trojkama.

Olimpija je imela slednjič le tri košarkarje z dvomestnim strelskim učinkom, Šenčurjani šest, vendar se je odlikovala z boljšim izkoristkom metov iz igre (51:44 %), dobila skok z 31:26 in imela moža tekme. Šamanić je pred prijavo na nabor lige NBA prispeval 22 točk in 11 skokov ter gladko prekosil izkušene adute gostov.
 

Preberite še:

Komentarji: