Prvi boljši od prvaka (VIDEO)

V NBA je vodilni gostoval pri prvaku v Torontu in dosegel 50. zmago v sezoni. Luka Dončić in Goran Dragić sta imela prost dan, Vlatko Čančar ni igral.
Fotografija: Prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo (levo) je v Torontu moštvo popeljal do 50. zmage v sezoni. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo (levo) je v Torontu moštvo popeljal do 50. zmage v sezoni. FOTO: USA Today Sports

Košarkarji Milwaukeeja so v severnoameriški ligi NBA gostovali v Kanadi in za 50. zmago v sezoni s 108:97 premagali branilce naslova Toronto. Denver je doma s 115:98 premagal Detroit, Koprčana Vlatka Čančarja, ki je nazadnje igral 5. februarja, pa spet ni bilo niti v ekipi.

Na tekmi v Torontu, ki je nakazala potencialni finale vzhodne konference, pa je eden najboljših košarkarjev lige Giannis Antetokounmpo za goste dosegel 19 točk.

Plenilci so ob polčasu namreč še vodili z 52:50, vendar si je Milwaukee že v tretji četrtini priigral pomembno prednost in strelsko nadigral prvake s 34:19.

Najkoristnejši igralec (MVP) lige Antetokounmpo je zbral še 19 skokov in osem podaj. Khris Middleton je bil sicer prvi strelec Milwaukeeja z 22 točkami, osmimi skoki in tremi podajami. Več kot deset točk sta pri gostih dosegla še Eric Bledsoe (17 točk) in Brook Lopez (15).

Košarkarji Milwaukeeja so se prvič po lanskem maju in finalu vzhoda vrnili v Toronto, kjer so po dveh tekmah prednosti na koncu izgubili proti poznejšim prvakom NBA.

»Vedno se dobro spominjaš zadnje tekme, ki si jo tu odigral, občutke, ki si jih takrat imel. Seveda sem o tem razmišljal med tekmo,« je bil odkrit Antetokounmpo.

Dodal je, da se je na tekmi počutil kot v končnici. »To je bilo za pričakovati,« je zatrdil grški zvezdnik.



Milwaukee si je že zagotovil nastop v končnici, potem ko ima najboljše razmerje zmag in porazov v NBA, 50:8, Toronto je na drugem mestu vzhoda.
Prvi strelec Toronta na današnji tekmi je bil Kamerunec Pascal Siakam z 22 točkami, Fred VanVleet je dodal 14 točk.

Izidi – Indiana : Charlotte 119:80, Toronto : Milwaukee 97:108, Chicago : Oklahoma City Thunder 122:124, Denver : Detroit Pistons 115:98, LA Lakers : New Orleans 118:109, Portland : Boston 106:118, Golden State : Sacramento 94:112.

Komentarji: