S trojko dve sekundi pred koncem do 2:0

V drugi tekmi finalu zahodne konference v NBA je moštvo LA Lakers s 105:103 premagalo Denver. Odločilen koš z metom za tri točke je dosegel Anthony Davis.
Fotografija: V izjemno razburljivi drugi finalni tekmi zahodne konference med LA Lakers in Denverjem je bil odločilen met Anthonyja Davisa za tri točke dve sekundi pred koncem. Niti odlični Nikola Jokić ni mogel preprečiti koša, po katerem Denver v zmagah zaostaja z 0:2. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
V izjemno razburljivi drugi finalni tekmi zahodne konference med LA Lakers in Denverjem je bil odločilen met Anthonyja Davisa za tri točke dve sekundi pred koncem. Niti odlični Nikola Jokić ni mogel preprečiti koša, po katerem Denver v zmagah zaostaja z 0:2. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Košarkarji Los Angeles Lakers so v finalu zahodne konference lige NBA proti Denver Nuggets v boju na štiri zmage povišali vodstvo na 2:0. Prednost v dvoboju jim je priigral Anthony Davis, ki je 2,1 sekunde pred koncem zadel trojko in jezernike na drugi tekmi finala zahoda popeljal do zmage s 105:103.

Čeprav jezerniki niso blesteli, so znali kaznovati zgrešene proste mete in izgubljene žoge Denverja. Med drugim so potrebovali kar sedem minut in pol, da se je še kdo drug ob LeBronu Jamesu vpisal med strelce. In niti tega sušnega obdobja jezernikov zlata zrna niso znala izkoristiti.

Davis pa je z mirnimi živci in še mirnejšo roko poskrbel, da je zmaga pripadla LA-ju.»Ljudje ves čas govorijo, da še nikoli nisem bil v takšnem položaju, pod takšnim pritiskom, a jaz sem nanj dobro pripravljen. Želim si večkrat prevzeti odgovornost za takšne odločilne koše na tekmi,« je po zmagi dejal junak večera, ki je bil tako kot soigralci oblečen v dres Črne mambe v spomin na nekdanjega člana jezernikov Kobeja Bryanta, ki je 26. januarja tragično umrl v helikopterski nesreči.

»Ti dresi so nam dali še več elana in želje po zmagi,« je dodal Davis, ki je skupaj dosegel 31 točk in devet skokov, James pa je k zmagi dodal dvojni dvojček s 26 točkami, 11 skoki in štirimi podajami.

Prvi strelec Denverja, katerega član je tudi Slovenec Vlatko Čančar, a ga ni v ekipi za končnico, je bil Nikola Jokić s 30 točkami in devetimi podajami, Jamal Murray je dodal 25 točk.

Tretja tekma finala zahoda bo v karantenskem mehurčku v Orlandu na sporedu v noči na sredo po srednjeevropskem času. Na vzhodu se za finale NBA merita Miami Heat Gorana Dragića ter Boston; vročica v zmagah vodi z 2:1.

Nikola Jokić je polnil koš LA Lakers v zadnjih minutah in je predstavljal nerešljivo uganko za tekmečeve centre, med njimi tudi za veterana Dwighta Howarda. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Nikola Jokić je polnil koš LA Lakers v zadnjih minutah in je predstavljal nerešljivo uganko za tekmečeve centre, med njimi tudi za veterana Dwighta Howarda. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports


Finale zahodne konference, druga tekma


LA Lakers (1) : Denver (3) 105:103 – 2:0


(Davis 31 – met 23:11, za tri 4:2, 9 skokov, James 26 – 20:10, za tri 8:3, 11 skokov, Green in Caldwell Pope po 11, Caruso 9, Kuzma 8, Rondo (9 podaj), Howard in McGee po 3; Jokić 30 – 20:9, prosti meti 12:11), Murray 25 – 19:8, Porter Jr. 15, Mo. Morris 9, Grant 7, Millsap 6, Harris, Craig in Dozier po 3, Plumlee 2.

Preberite še:

Komentarji: