Koprčani četrtič na kolenih, Novomeščani tretjič

Košarkarji Zadra in Cibone so bili uspešnejši v zadnjih tekmah 4. kola regionalnega prvenstva.
Fotografija: Luka Vončina (z žogo) je bil vnovič prvi strelec Kopra Primorske. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Luka Vončina (z žogo) je bil vnovič prvi strelec Kopra Primorske. FOTO: ABA

Po 4. kolu lige ABA so košarkarji Kopra Primorske edini med 14 moštvi brez zmage. V domači dvorani so tokrat s 55:77 izgubili z Zadrom v derbiju moštev, ki dotlej še nista okusili uspeha. Neuspešna je bila tudi Krka in v Novem mestu klonila proti zadnjeuvrščeni Ciboni s 63:80.

Zadrčani so imeli širši nabor igralcev in več razpoloženih posameznikov, predvsem pa so prepričljivo dobili bitko pod obročema. Pri skokih so bili boljši z 39:27. Koprčani so v prvem polčasu še držali stik z gosti, dokončno pa jim je tekma ušla iz rok v tretjem delu tekme, ko si je Zadar priigral dvomestno prednost. V 25. minuti je vodil s 45:33, v 39. pa celo s 73:54. Zadar je v napadu ujel 15 žog, zadel je deset trojk in za dve točki metal 50-odstotno. Koper Primorska je na drugi strani izgubila 19 žog, njen skupni met je bil 38,5-odstoten, iz sivega povprečja pa je izstopal le Luka Vončina z 19 točkami (trojke 4:7).

Cibona je bila v prednosti večino tekme in je na koncu zasluženo prišla do zanesljive zmage. Krko je namreč prekosila v vseh pogledih, predvsem pa ni imela toliko nihanj v igri kot Novomeščani. Ti so dobro odigrali le drugo četrtino, ki so jo dobili z 29:18, v preostalih treh pa so skupaj dosegli zgolj 34 točk. Zadnjo priložnost za ugodnejši razplet so zapravili v zadnjih petih minutah. Po zaostanku s 63:67 niso več dosegli niti ene točke.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: