Sixt Primorska kot Dragić in Dončić?

Vodilni na lestvici lige Nove KBM za prvaka ostal neporažen tudi po 8. kolu.
Fotografija: Luka Vončina je učinkovito izkoristil priložnost v dvorani Bonifika. FOTO: Sixt Primorska/Žiga Mikeli
Odpri galerijo
Luka Vončina je učinkovito izkoristil priložnost v dvorani Bonifika. FOTO: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Ker morajo košarkarji Sixta Primorske po osvojitvi slovenskega superpokala, pokala Spar, prvega mesta v 2. ligi ABA in tudi v ligi Nova KBM za prvaka iskati nove motivacijske vzgibe, jih lahko spomnimo, da se lahko v preostalih dveh kolih pred začetkom končnice včlanijo v maloštevilno druščino moštev, ki so pričakala izločilne boje brez poraza v drugem delu DP. Nazadnje je to uspelo Slovanu leta 2006 z navezo Dragić-Dončić. Goranom in Sašem, seveda.

Koprčani so dosegli osmo zaporedno zmago v ligi za prvaka v prepričljivem slogu, čeprav so nastopili brez enega glavnih adutov Lancea Harrisa, manjšo minutažo kot običajno pa so imeli tudi drugi nosilci igre. Toda proti Rogaški so že v 14. minuti vodili z 18 točkami razlike (36:18), odzvali pa so se tudi, ko se je njihova prednost po seriji trojk Mirze Sarajlije znižala na 52:45. Luka Vončina (za tri 5:8) in Žan Mark Šiško (iz igre 7:9 in 7 asistenc v 20 minutah igre) sta bil pretrda oreha za Slatinčane.
"Pokazali smo, zakaj se nahajamo na vrhu lestvice. Ne glede na razpored in tekmeca je naš cilj vsakič zmaga in tudi tokrat je bilo tako. Držali smo dogovorov s slačilnice in dobro igrali v obrambi, ob tem pa se zavedali, katere so glavne odlike tekmecev. S hitro igro smo dosegli kar nekaj lahkih košev," je po 51. zmagi v sezoni (ob sedmih porazih) poudaril Vončina.
 

Točki za Hopse in Olimpijo


Nenavadno tekmo so videli gledalci v Domžalah, kjer je Helios začel sila odločno (9:2) in kmalu po začetku druge četrtine vodil s 25:21, a v preostalih devetih minutah do polčasa zmogel le eno točko in Petrol Olimpija je dobila drugi del tekme z 12:4. Tudi tretja četrtina se je končala z rokometnih 9:15, kar je dodatno poglobilo težave gostiteljev, saj s 35 doseženimi točkami v 30 minutah igre še zdaleč niso bili v ritmu, da bi lahko računali na uspeh. Po zaostanku s 37:51 v 31. minuti so si le naravnali roke, vendar po znižanju na 55:57 niso zmogli popolnega zasuka.

Odlično se je uvodnih minut dvoboja na Polzeli lotila tudi Krka, toda po vodstvu z 9:0 s sedmimi točkami razpoloženega veterana Jureta Balažiča (na koncu za dve 4:4, za tri 6:8) je izgubila rdečo nit. Hopsi so z Austinom Burgettom in Donovonom Jackom na čelu izkoristili priložnost, pred polčasom vodili z 38:25, po njem pa celo s 56:40 in že takrat je kazalo, da bodo Novomeščani doživeli četrti poraz v zadnjih petih nastopih. V drugem polčasu so resda začeli igrati bistveno bolje, v 34. minuti so dohiteli tekmeca (69:69) in ga tri minute pred koncem tudi prehiteli za točko. Končni rezultat 82:81 je že dobro minuto pred koncem postavil domači center Milojko Vasilić z metom za tri točke.
 

Preberite še:

Komentarji: