Slovenske košarkarice opravile s Švedinjami

V okviru priprav na evropsko prvenstvo v Nišu so bile Slovenke v Trbovljah boljše od Švedinj.
Fotografija: Slovenke so bile boljše od Švedinj z 81:73. FOTO: Košarkarska zveza Slovenije
Odpri galerijo
Slovenke so bile boljše od Švedinj z 81:73. FOTO: Košarkarska zveza Slovenije

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Trbovljah odigrala tretjo tekmo v okviru priprav na evropsko prvenstvo in prepričljivo premagale izbrano vrsto Švedske z 81:73 (23:18, 46:32, 74:49). Izbranke selektorja Damirja Grgića jutri čaka še ena preizkušnja na turnirju Orbit dvojček, in sicer ob 19. uri proti Veliki Britaniji.

Slovenke so prikazale všečno igro, predvsem pa zelo učinkovito, tako da so bile gostje, ki naj bi bile po raziskavah Fibe celo med kandidatkami za kolajno na evropskem prvenstvu, brez možnosti za zmago. Ob koncu tretje četrtine je bila razlika že 27 točk, v zadnjih desetih minutah pa je selektor Grgić priložnost ponudil vsem igralkam. Izstopala je Shante Evans z 22 točkami (met 10:14) in osmimi skoki (indeks 28). Sedemnajst točk je dosegla Eva Lisec (6 skokov), trinajst Annamaria Prezelj (trojke 3:4), enajst Nika Barič (5 podaj), deset pa Aleksandra Krošelj. Po dve točki so dosegle še Teja Oblak (8 podaj), Tina Jakovina, Lea Debeljak in Zala Friškovec (5 podaj), za katero je bila to prva tekma v teh pripravah.

"Punce so pokazale povsem drug obraz kot na zadnji tekmi v Laškem. Zadovoljen sem s pristopom in zbranostjo skozi celotno srečanje, le nekaj slabih minut na koncu tekme je skazilo sicer odlično predstavo proti močni ekipi Švedske, ki na evropskem prvenstvu cilja na najvišja mesta. Do prvenstva so še trije tedni, tokratna igra pa je pokazala, da smo na pravi poti," je po tekmi povedal Damir Grgić.

S turnirjem v Trbovljah bo Slovenija končala tretji cikel priprav in opravila s polovico pripravljalnih tekem. Naslednji teden, ko se bodo igralke zbrale v Zrečah, bo odigrala še dve tekmi proti Slovaški; v petek v Škofji Loki ter naslednji dan za zaprtimi vrati Stožic, priprave pa bo sklenila v Rigi, kjer se bo pomerila s Kitajsko in Latvijo.

Slovenke bodo na evropskem prvenstvu v Nišu igrale v skupini z Madžarsko, Turčijo in Italijo. Prva tekma jih čaka 27. junija.

Komentarji: