Slovenski košarkarji bodo v kvalifikacijah za EP igrali v mehurčku

Imena varovanih okolij bo FIBA razkrila v prihodnjih tednih.
Fotografija: Slovenska košarkarska reprezentanca je na poti k eurobasketu 2022 izgubila z Madržarsko in premagala Avstrijo. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Slovenska košarkarska reprezentanca je na poti k eurobasketu 2022 izgubila z Madržarsko in premagala Avstrijo. FOTO: FIBA

Iz Mednarodne košarkarske zveze FIBA so naznanili, da bodo kvalifikacijske tekme za prihodnji evropski prvenstvi, ki so predvidene za letošnji november in februar 2021, potekale v tako imenovanih mehurčkih oziroma varovanih okoljih. Vsak mehurček bo gostil od štiri do osem reprezentanc, nadaljnja navodila in izbor gostiteljev pa bo FIBA sporočila v prihodnjih tednih glede na razvoj pandemije novega koronavirusa.

Slovenija nastopa tako v moških kot v ženskih kvalifikacijah za EP. Košarkarji, še vedno evropski prvaki iz 2017, igrajo v skupini z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino. V februarskem ciklu so odigrali dve tekmi, izgubili so na Madžarskem in premagali Avstrijo v Kopru, do konca kvalifikacij za EP 2022 pa jih čakajo še štiri tekme. Konec novembra bi morala slovenska moška reprezentanca gostiti dve tekmi, in sicer z Ukrajino in Madžarsko, februarja 2020 pa sta jo po prvotnem razporedu čakali gostovanji v Avstriji in Ukrajini.

Košarkarice se potegujejo za evropsko prvenstvo 2021. Odigrale so že dve tekmi in obe dobili. Novembra bi morale gostovati na Islandiji in v Grčiji, februarja pa jih čakata še domača obračuna z Bolgarijo in Islandijo.

Komentarji: