Srbski košarkarji se za Slovence potijo v nogometnem centru

Moštvi iz lige NBA Oklahoma in Miami mladima srbskim košarkarjema Alekseju Pokuševskemu in Nikoli Joviću ne dovolita nastopa na evropskem prvenstvu.
Fotografija: Srbski selektor Svetislav Pešić je zbral reprezentante za evropsko prvenstvo v košarki, ki bodo pred odhodom na EP gostovali tudi v ljubljanskih Stožicah. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Odpri galerijo
Srbski selektor Svetislav Pešić je zbral reprezentante za evropsko prvenstvo v košarki, ki bodo pred odhodom na EP gostovali tudi v ljubljanskih Stožicah. FOTO: Ints Kalnins/Reuters

V ritmu priprav za evropsko prvenstvo je tudi košarrkarska reprezentanca Srbije. Selektor Svetislav Pešić je izbral kandidate, med katerimi ni dveh mlajših članov lige NBA, ki jima kluba nista dovolila nastopa na EP: 20-letni Aleksej Pokuševski (Oklahoma) in 19-letni Nikola Jović (Miami). Zaradi poškodbe bo prvenstvo izpustil tudi Bogdan Bogdanović. Po lanski odsotnosti v kvalifikacijah za olimpijski turnir se je v reprezentanco vrnil prvi zvezdnik in eden od najboljših košarkarjev na svetu Nikola Jokić (Denver).

Zanimivo je, da bodo srbski košarkarji prvi del priprav opravili v športnem centru Nogometne zveze Srbije v Stari Pazovi, od koder bodo odpotovali tudi v Slovenijo, kjer se bodo 17. t. m. v Stožicah pomerili z evropskimi prvaki Slovenci. Navdušen nad pomočjo in razmerami je bil tudi predsednik košarkarske krovne organizacije Predrag Danilović.

»Glede na kakovost, razmere in kar imamo na voljo, stroškov skorajda ni. Če bi vse plačali po tržnih cenah, bi stroški priprav znašali 30.000 evrov ali 40.000. Tukaj ne plačamo skoraj nič, zato se res zahvaljujem nogometni zvezi. Iskreno se nadejam, da bomo ob stoletnici košarke v Srbiji začeli graditi naš center,« se je nogometnim kolegom zahvalil Danilović.

Preberite še:

Komentarji: