Srbi in Američani ob začetku četrtfinala zasenčili Litvo in Italijo

Bogdan Bogdanović in soigralci so vodili proti baltskim košarkarjem tudi s 25 točkami razlike, ZDA so ugnale azzurre s 37 točkami prednosti.
Fotografija: Bogdan Bogdanović (z žogo) in Filip Petrušev (v ozadju) sta bila najučinkovitejša v srbski reprezentanci. FOTO: Jam Sta Rosa(AFP
Odpri galerijo
Bogdan Bogdanović (z žogo) in Filip Petrušev (v ozadju) sta bila najučinkovitejša v srbski reprezentanci. FOTO: Jam Sta Rosa(AFP

Košarkarji Srbije so v uvodni četrtfinalni tekmi v Manili prepričljivo ugnali Litvo s 87:68 (73:55, 49:38, 24:25) in si priigrali prvo polfinalno vstopnico na svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. V današnjem drugem dvoboju so ZDA premagale Italijo s 100:63 (83:46, 46:24, 24:14).

Čeprav so Litovci na zadnji tekmi drugega dela prvenstva v skupini J presenetljivo ugnali ZDA s 110:104 in si zagotovili prvo mesto v skupini, so v četrtfinalu prileteli na previsoko oviro in doživeli prvi poraz na letošnjem SP. Srbi so od druge četrtine naprej prevzeli pobudo in hitro razblinili vse dvome o zmagovalcu.

Uvodno četrtino so košarkarji Litve še dobili s 25:24, a so jih Srbi že v drugi povsem zasenčili in jo dobili s 25:13. Do konca dvoboja so prednost še nekoliko povišali, najvišja je znašala celo 25 točk, ko so sredi zadnje četrtine vodili že z 82:57, njihova zmaga pa nikoli ni bila resneje ogrožena.

Pri Srbih je z 21 točkami blestel Bogdan Bogdanović, še 17 jih je ob šestih skokih pristavil Filip Petrušev. Pri košarkarjih z Baltika je bil s 14 točkami in devetimi skoki najuspešnejši Tadas Sedekerskis, s 13 točkami mu je sledil Rokas Jokubaitis.

Pri ZDA so bili najbolj učinkoviti Mikal Bridges s 24 točkami, Tyrese Haliburton z 18 in Austin Reaves z 12, pri poražencih pa je izstopal le Simone Fontecchio z 18 točkami.

V sredo sledita še preostala dvoboja med Nemčijo in Latvijo ob 10.45 ter ob 14.30 še med Kanado in Slovenijo. V primeru zmage nad Kanado bodo Slovenci v polfinalu igrali s Srbijo.

Preberite še:

Komentarji: