To ni igra, v kateri lahko počnete, kar želite, ne moremo pobegniti

Russell Westbrook in Bradley Beal sta podaljšala upanje Washingtona v prvem krogu končnice košarkarske lige NBA proti Philadelphii.
Fotografija: Russell Westbrook (desno) je imel uspešen večer v ligi NBA. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP
Odpri galerijo
Russell Westbrook (desno) je imel uspešen večer v ligi NBA. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP

Russell Westbrook in Bradley Beal sta končno pokazala, kaj sta zmožna, in podaljšala upanje Washington Wizards v prvem krogu končnice košarkarske lige NBA proti Philadelphia 76ers. Na četrti tekmi sta čarovnike popeljala do zmage s 122:114 in pomagala zaostanek v boju na štiri zmage znižati na 1:3.

Westbrook je tekmo končal z 19 točkami, 21 skoki in s 14 podajami, kar je bil njegov 12. trojni dvojček na tekmah končnice, Beal pa je bil prvi strelec tekme s 27 točkami. »Še nikoli v karieri nisem zaostajal z 0:3 in ni vrag, da ne bi storil vsega, da pridem vsaj do ene zmage,« je po tekmi dejal Beal.


Na tekmi je spet prišlo do incidenta z gledalci


Philadelphia ima še vedno visoko vodstvo v zmagah s 3:1, peto tekmo bo odigrala v sredo v domači dvorani. Za Washington je napredovanje bolj kot ne misija nemogoče. Četudi je v ligah NHL ali MLB prišlo do tovrstnega preobrata, pa se v ligi NBA po zaostanku 0:3 še nobeni ekipi doslej ni uspelo izkopati iz brezna.

Na tekmi pa je spet prišlo do incidenta z gledalci, ki so postali skoraj stalnica v končnici. Potem ko so navijači v zadnjih dneh večkrat napadli igralce, je tokrat v tretji četrtini na igrišče v dvorani Capital One pritekel gledalec in prekinil igro. Westbrook, ki je bil pred dnevi tudi sam žrtev incidenta, ko ga je eden od navijačev zasul s pokovko, je dejal: »To ni igra, v kateri lahko počnete, kar želite. Ne moremo kar pobegniti. To je naša naloga in jo jemljemo resno.«Na tekmi zahodne konference med Memphis Grizzlies in Utah Jazz, ki se je končala s 113:120, so igralci najboljše ekipe rednega dela prav tako le še zmago oddaljeni od drugega kroga. Prvi strelec tekme je bil Donovan Mitchell s 30 točkami.
Rudy Gobert je k zmagi 13 od svojih 17 točk dodal v tretji četrtini, Jordan Clarkson pa 24 točk. Ja Morant, ki je imel na prvih treh tekmah za Memphis povprečje 33,7 točke, je tokrat zbral 23 točk in 12 podaj.

Preberite še:

Komentarji: