Trifunović vpoklical tudi Dončića, ki pa je še vprašljiv

Zagotovo v prihajajočih kvalifikacijskih dvobojih za SP s Črno goro in Španijo ne bo Anthonyja Randolpha.
Fotografija: Luka Dončić bo šele v zadnjem trenutku vedel, ali bo na voljo selektorju. FOTO: Mike Stobe/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić bo šele v zadnjem trenutku vedel, ali bo na voljo selektorju. FOTO: Mike Stobe/AFP

Ljubljana – Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Rado Trifunović je na seznam igralcev, na katere bo računal v dvobojih kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnji teden s Črno goro (v četrtek ob 20. uri v Stožicah) in Španijo (v nedeljo ravno tako v Ljubljani), uvrstil tudi sinočnjega zvezdnika nabora lige NBA, dosedanjega Realovega asa Luko Dončića.


Randolph mora sanirati poškodbo


Vendar njegova udeležba še ni zanesljiva. Šele po pogovoru z novim delodajalcem iz Dallasa bo 19-letni biser sporočil, ali bo lahko navzoč na tokratni reprezentančni akciji. Zagotovo pa v kadru ne bo njegovega dosedanjega soigralca pri madridskem velikanu, krilnega centra Anthonyja Randolpha, ki mora najprej sanirati poškodbo.

Anthony Randolph bo manjkal z razlogom. FOTO: Matej Družnik/Delo
Anthony Randolph bo manjkal z razlogom. FOTO: Matej Družnik/Delo


Selektorjev seznam


Na selektorjevem seznamu so tako organizatorji igre Aleksej Nikolić, Luka Rupnik, Matic Rebec in Žan Mark Šiško, branilci Luka Dončić, Klemen Prepelič, Miha Lapornik in Blaž Mesiček, krilni igralci Jaka Blažič, Edo Murić in Gregor Hrovat, krilni center Vlatko Čančar ter centri Gašper Vidmar, Žiga Dimec in Saša Zagorac.
 

Komentarji: