Tudi Jamesovih 51 točk ni bilo dovolj za zmago (VIDEO)

LeBron James je naredil vse, da bi Cleveland slavil, a so bili po podaljšku vseeno boljši aktualni prvaki.
Fotografija: Prvaki so pot do ubranitve naslova začeli z zmago.
Odpri galerijo
Prvaki so pot do ubranitve naslova začeli z zmago.

Veliki finale končnice v severnoameriški košarkarski ligi NBA se je začel v imenitnem slogu. Branilec naslova Golden State je na današnji prvi domači tekmi po podaljšku premagal Cleveland s 124:114 in v zmagah povedel z 1:0. Druga tekma bo na sporedu v noči na ponedeljek v Oaklandu, slavila pa bo ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.
 
Zvezdnik Clevelanda LeBron James je bil tragična osebnost prve finalne tekme v Oaklandu, saj je dosegel kar 51 točk, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 107:107, v petminutnem podaljšku pa so bili bojevniki absolutni gospodarji domačega parketa. Podaljšek so odprli z delnim izidom 9:0 in zapečatili usodo gostov iz osrednjega dela ZDA.

V domači ekipi je bilo kar nekaj razpoloženih igralcev. Stephen Curry je dosegel 29, Kevin Durant 26, Klay Thompson 24 točk, izjemno predstavo pa je prikazal Draymond Green, ki je tekmo končal s 13 točkami, 11 skoki, devetimi podajami, petimi ukradenimi žogami in tremi blokadami. V gostujoči zasedbi se je poleg Jamesa, ki je 51 točkam dodal še po osem skokov in podaj, izkazal tudi Kevin Love z 21 točkami in 13 skoki.

Košarkarji Clevelanda so se po koncu tekme pritoževali nad sojenjem, češ da so bili oškodovani v napeti končnici rednega dela tekme, ko je sodniška zasedba po ogledu posnetka razveljavila prekršek v napadu Duranta nad Jamesom, Durant pa je nato prišel do dveh prostih metov.

"To res ni bilo pošteno. Očitno je, da so nas okradli in to po takšni predstavi, ki jo je prikazal LeBron," je bil besen trener Clevelanda Tyronn Lue. "Mislim, da so nam odvzeli nekaj iger. A smo pokazali izjemno borbenost, delček tega so lahko okusili že nocoj," se prvi zvezdnik konjenikov James ne bo tako zlahka predal in napoveduje revanšo.



Košarkarji Golden Stata in Clevelanda se že četrto sezono zaporedoma merijo v velikem finalu lige NBA. Uspešnejši so bojevniki, ki so doslej dobili dva medsebojna obračuna. Kalifornijska zasedba je finalno serijo leta 2015 dobila po šestih tekmah s 4:2 v zmagah, lani pa so bili bojevniki boljši s 4:1. Cleveland je prvi naslov v zgodovini franšize osvojil leta 2016 z izidom 4:3 v zmagah.

Druga tekma finala bo v noči na ponedeljek, prav tako v Oracle Areni, nato pa bosta naslednji dve tekmi v Clevelandu.

Komentarji: