Tudi Počivalšek obljubil podporo Jankoviću

Zaključni turnir košarkarske evrolige bo v tej sezoni gostil Berlin. Toda v igro za organizacijo turnirja se je vključila tudi Ljubljana s Stožicami.
Fotografija: Ljubljančani imajo radi košarko visoke ravni in znajo nagraditi spektakel z dobrim obiskom. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Ljubljančani imajo radi košarko visoke ravni in znajo nagraditi spektakel z dobrim obiskom. FOTO: Roman ŠŠipić

Zaključni turnir košarkarske evrolige bo v tej sezoni po prvotnem načrtu gostil Berlin. Toda v igro za organizacijo turnirja se je vključila tudi Ljubljana s Stožicami. Ta bi letos turnir lahko gostila le v primeru, da se mu Nemci odpovejo. Vprašanje glede tega namreč ostaja odprto zaradi epidemioloških ukrepov.

Nemci naj bi namreč razmišljali o tem, da bi turnir prepustili drugemu organizatorju zaradi omejitve števila gledalcev na tekmah, ki je posledica ukrepov proti širjenju novega koronavirusa. Zanimanje za turnir so že pokazali v Beogradu, kjer bi radi gostili najboljše evropske klube med 27. in 29. majem. Za zdaj zaključek evrolige ostaja v Berlinu, toda če bo prišlo do spremembe, bo ob Beogradu kandidat za turnir tudi Ljubljana.

Ljubljana v boj na pobudo Cedevite Olimpije

Ta je oddala potrebno dokumentacijo na pobudo Cedevite Olimpije, za idejo pa se je močno ogrel tudi ljubljanski župan Zoran Janković. »Prav v ponedeljek smo vodstvu evrolige sporočili, da bi lahko zaključni turnir spremljalo 12 tisoč gledalcev. Iz evrolige so nam sporočili, da odločitve še niso sprejeli. Je pa jasno, da sta v primeru berlinskega umika kandidata le Beograd in Ljubljana,« je za Sportklub povedal Janković, ki je o nameri obvestil tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ter naletel na odobravanje in obljubo o podpori.

Janković je ob tem poudaril, da ideja o Ljubljani kot gostitelju zaključnega turnirja evrolige ni nova, saj je o tem govoril že pred gradnjo dvorane v Stožicah. »Če ne letos, pa v eni od prihodnjih sezon,« je dodal župan.

Preberite še:

Komentarji: