Učinkovitemu Dončiću popustili živci (VIDEO)

Košarkarski čudežni deček si je po petelinjenju prislužil tehnično napako, k zmagi Dallasa pa prispeval 15 točk in 13 skokov.
Fotografija: Luka Dončić ni ostal tiho. FOTO: Anne-Marie Sorvin/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić ni ostal tiho. FOTO: Anne-Marie Sorvin/Reuters

V petem dvoboju predsezone lige NBA so se košarkarji moštva Dallas Mavericks dokopali do druge zaporedne zmage. Na nevtralnem parketu dvorane Rogers Arena v Vancouvru so bili pred 17.204 gledalci s 102:87 boljši od zasedbe Los Angeles Clippers, pomemben delež k uspehu pa je prispeval tudi slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki je našel mesto v začetni peterki in se nato v 25 minutah veselil dvojnega dvojčka za 15 točk (prosti meti 1:2, za dve 1:2, trojke 4:9) in 13 skokov, dodal pa še tri asistence, v isti sapi pa si je privoščil tudi devet napak.


Novinec mu je izbil žogo


Tokrat se je mladi Ljubljančan znašel tudi v nekoliko drugačni vlogi: ker so mu popustili živci, si je namreč prislužil tehnično napako. Zgodilo se je tri minute pred koncem tretje četrtine, ko mu je sodnik dosodil korake, pri čemer mu je njegov »čuvaj«, tekmečev novinec Terance Mann, izbil žogo iz rok. To je Dončića tako razburilo, da sta si mlada »petelina« skorajda skočila v lase, po nekaj težkih besedah in kratkem šopirjenju so ju ločili sodnik in soigralci. Oba vročekrvneža sta bila kaznovana s tehničnima napakama. To je bil zadnji preizkus Dallasa pred začetkom nove sezone, ki se zanj začne prihodnji četrtek z domačim obračunom z Washingtonom.


Pet Dragićevih točk


Košarkarji Miamija pa so tudi četrti zaporedni dvoboj predsezone končali neporaženi. Tokrat so bili na gostovanju v dvorani Amway Center pred 17.149 gledalci boljši od Orlanda, še zadnji preizkus pripravljenosti pa jih čaka v noči na jutri, ko bo doma pričakali Houston. Sinoči je v vrstah zmagovalcev Goran Dragić začel na klopi, nato pa v 23 minutah dosegel 5 točk (za dve 1:3, trojke 1:4), dodal pa še tri asistence ter po en skok, pridobljeno in izgubljeno žogo. Daleč najbolj razigran je bil Jimmy Butler s 23 točkami ter po šestimi podajami in skoki.


Čančar ostal neporažen


Enako uspešen kot Miami je tudi Denver, ki je še četrtič v nizu zmagal, tokrat je pred 14.424 navijači v domači dvorani Pepsi Center s 110:104 ugnal zasedbo Portlanda, s čimer je pripravljalno obdobje končal brez poraza, prihodnji četrtek ga že čaka prvi izid nove sezone lige NBA, ko bo gostoval ravno v Portlandu. V majici zmagovalcev je priložnost dobil tudi še tretji Slovenec Vlatko Čančar, ki je vskočil s klopi in v natanko dvanajstih minutah zadel edini met, ki ga je sprožil – trojko.

Preberite še:

Komentarji: