Umrl velikan jugoslovanske košarke Boban Petrović

Beograjski Partizan je potrdil, da se je poslovil legendarni košarkar kluba in nekdanji reprezentant Jugoslavije.
Fotografija: Smrt ikone kluba so potrdili tudi pri Partizanu. FOTO: Twitter/KK Partizan
Odpri galerijo
Smrt ikone kluba so potrdili tudi pri Partizanu. FOTO: Twitter/KK Partizan

Boban Petrović je bil eden najboljših strelcev v zgodovini beograjskih črno-belih, zadnje dni svojega življenja pa je preživel v Južnoafriški republiki. Petrović, katerega dober prijatelj je bil Slovenec Peter Vilfan, je igral tudi za ljubljansko Olimpijo.

Petrović je bil po nedavni prometni nesreči nekaj dni v bolnišnici, danes pa so sporočili, da je njegovo srce prenehalo biti. V sporočilu Partizana so zapisali, da je Petrović, rojen leta 1957, za Partizan igral od leta 1976 do 1985 in bil v tem času eden najboljših igralcev črno-belih.Petrović je bil tudi jugoslovanski reprezentant in je z izbrano vrsto takratne skupne države osvojil srebro na evropskem prvenstvu 1981 in bron na svetovnem prvenstvu 1982.

V dresu Partizana je osvojil dva pokala Radivoj Korać (1978, 1979), dva naslova državnega prvaka (1979, 1981) in pokal SFRJ (1979). S 3618 točkami z 273 tekem je Petrović deseti strelec v zgodovini beograjskega kluba, igral pa je tudi za francoski Reims, Olimpijo, špansko Manreso, Napredak iz Kruševca in belgijski Hasselt.

Sožalje so svojcem in vsem, ki so povezani s Partizanom, prek družbenih omrežij izrekli tudi pri Cedeviti Olimpiji. 

Preberite še:

Komentarji: