Veseli se že uvrstitve na eurobasket, morda celo na olimpijske igre

Slovenska košarkarska reprezentanca je dočakala tudi svojega naturaliziranega centra Jordana Morgana.
Fotografija: Jordan Morgan je potoval do Ljubljane kar 16 ur. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Jordan Morgan je potoval do Ljubljane kar 16 ur. FOTO: FIBA

Naturalizirani košarkarski reprezentant Jordan Morgan je vesel, da je znova del slovenske ekipe, ki jo v ljubljanskem mehurčku v soboto in ponedeljek čakata kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2022 z Ukrajino in Madžarsko.

»Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Privlačijo me njena pozitivna energija, dobri in prijazni ljudje ter velika želja, ki jo imajo športniki, da se dokažejo,« je v uvodu današnje spletne novinarske konference dejal 29-letni Američan.

»Včeraj smo opravili prvi skupni trening in presenečen sem bil, s kakšno energijo ter zbranostjo smo se ga lotili. Vsi se zavedamo, kako pomembni sta naslednji tekmi. Glede na to, da bomo igrali v domači dvorani in da je naša zasedba precej podobna tisti iz prvega cikla, moramo oba dvoboja dobiti in se že pred februarskim zaključkom otresti skrbi o uvrstitvi na EP,« je dodal Jordan.
 

V Kazanu niso navdušeni


Njegova pot iz Kazana, kjer si letos kruh služi pri ekipi Unics, do Ljubljane je bila prava pustolovščina. Na letalo se je vkrcal le nekaj ur potem, ko je z moštvom končal trinajstdnevno gostovanje v štirih državah in dveh različnih tekmovanjih. »Za menoj je res nori mesec potovanj in tekem. Glede na razmere v svetu so potovanja zdaj bolj naporna in dolgotrajna. V Slovenijo sem nameraval priti prek Istanbula, a glede na to, da so let iz Kazana v Turčijo odpovedali zaradi premajhnega števila potnikov, sem moral najprej v Moskvo, nato v Istanbul, pa v Zagreb in z avtom do Ljubljane. Na poti sem bil kar 16 ur,« je povedal Američan.

Naturalizirani Američan se je izkazal na prvih dveh tekmah v slovenskem dresu. FOTO: FIBA
Naturalizirani Američan se je izkazal na prvih dveh tekmah v slovenskem dresu. FOTO: FIBA


»Čeprav v klubu niso bili navdušeni, ker sem se priključil slovenski reprezentanci, saj jih logično skrbi za moje zdravje, sem bil odločen priti v Slovenijo. Veselim se možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo ali morda celo na olimpijske igre v Tokio,« pravi Jordan, ki je bil letos poleti med kandidati za Cedevito Olimpijo.
 

Ni mu žal, da je izbral Unics


»Bil sem v težkem položaju, saj sem imel kar nekaj ponudb velikih klubov. Odločil sem se za Unics in ni mi žal, upam pa, da bom v prihodnosti znova zaigral v Ljubljani. Ko sem se včeraj vrnil v Stožice, sem se spomnil, da sem bil nazadnje na tem parketu 2018, ko smo z Olimpijo postali državni prvaki,« je odgovoril.

Morgan se je slovenski reprezentanci pridružil februarja letos in že na prvih dveh tekmah pokazal svojo kakovost. Ob porazu na Madžarskem (75:77) je dosegel 16 točk in zbral devet skokov, k zmagi proti Avstriji (85:78) pa je prispeval 19 točk in sedem skokov.

Komentarji: