Vsi favoriti v polfinale brez nevarnih prask

Na zaključnem turnirju pokala Spar tudi košarkarji Cedevite Olimpije in Krke.
Fotografija: Ivan Marinković je bil prvi Olimpijin strelec proti Šenčurjanom. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Ivan Marinković je bil prvi Olimpijin strelec proti Šenčurjanom. FOTO: Cedevita Olimpija

Ljubljana – Tudi v zadnjih dveh tekmah četrtfinala pokala Spar sta favorizirani moštvi izločili tekmeca z 2:0 v zmagah, namučili pa sta se nekoliko bolj kot večer poprej Koper Primorska in Helios Suns. Košarkarji Cedevite Olimpije so prekosili Šenčur GGD s skupno razliko 18 točk, Krka pa polzelske Hopse s +21.

Šenčurjani so v revanši nastopili brez branilca Marka Popadića, ki je v torek natresel Cedeviti Olimpiji 22 točk, vendar so v prvem polčasu iztržili »remi«. V 26. minuti pa so Ljubljančani že vodili z 68:52, čeprav so namenili večjo priložnost novincema Ivanu Marinkoviću in Dominicu Artisu ter trem igralcem iz klubskega »zmrzovalnika«, Sašu Zagorcu, Martinu Kramplju in Petru Vujačiću.
 

Hopsom zmanjkalo strelcev


Polzelani so edini med četrfinalisti lovili zaostanek s prve tekme v domači dvorani, a niso zmogli presenečenja. Dobili so le drugo četrtino (19:9) in zadnjič vodili s 46:45 v 27. minuti, kar je bilo premalo, da bi lahko nadomestili primanjkljaj 12 točk z gostovanja na Dolenjskem. Zmanjkalo jim je razpoloženih mož, saj sta le nekdanji reprezentančni kandidat Gezim Morina in 17-letni branilec Jan Copot presegla mejo desetih točk, moštvo pa je metalo za tri točke zgolj 5:18. Tudi Novomeščani niso blesteli, vendar so znali unovčiti svoje izkušnje.

V sobotnem polfinalu se bodo v ljubljanski dvorani na Kodeljevem pomerili Koper Primorska – Helios Suns(15.30) in Cedevita Olimpija – Krka (18.30).
 

Preberite še:

Komentarji: