Za 32 točk je Luka Dončić »letel« po parketu (VIDEO)

Luka Dončić je bil spet prvo ime Dallasa, ki je premagal Detroit s 106:101. Dosegel je 32 točk, osem skokov in osem asistenc. 
Fotografija: Dončić se je dobro boril tudi s prvim zvezdnikom Detroita Blakom Griffinom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dončić se je dobro boril tudi s prvim zvezdnikom Detroita Blakom Griffinom. FOTO: Reuters

Slovenski zvezdnik Luka Dončić v zadnjih tekmah ni bil najbolj pri metu, ni mu šlo predvsem s poizkusi za tri točke. Tokrat se je ogrel že na začetku tekme proti Detroitu, ki jo je Dallas dobil s 106:101, ko je zadel prvo trojko, je spet dobil samozavest in začel se je šov Dončića, ki se je končal z 32 točkami, osmimi skoki in osmimi asistencami.

Ko je Dončić minuto in 20 sekund dosegel koš, so Mavericks povedli s 104:97 in odpora Pistons je bilo konec. Dončić je nato v zadnji minuti s prostih metov dosegel še zadnji točki svojega moštva. Končni izid je postavil Blake Griffin, s 35 točkami prvi strelec tekme.



Dončić in Dennis Smith Jr. sta tokrat na začetku tekme pokazala, da tudi skupaj na parketu lahko delujeta zelo dobro. Smith je s prodori prebijal obrambo in delil žoge Dončiću, ki je imel posledično precej več prostora za mete z razdalje. Dončićev met sicer še vedno ni bil najboljši, zadel je 9 od 19 metov iz igre, od tega tri trojke iz devetih poizkusov, a je bil natančen, ko je bilo najbolj potrebno. Ob tem je pokazal še nekaj dobrih obrambnih akcij in podelil čudovito blokado, dobre tri minute pred koncem tekme pa sta z Maxijem Kleberjem ukradla žogo Blaku Griffinu pri izidu 97:97 in tehtnico prevesila na stran Dallasa. 

Pri Dallasu je Smith Jr. dosegel 19 točk, DeAndre Jordan pa je vknjižil novega dvojnega dvojčka s 13 točkami in 11 skoki. »Luka dela izjemne stvari, tu ni nobenega dvoma, in si zasluži priložnost. Trenerji imajo vse informacije, ki jih potrebujejo za odločanje, in prepričan sem, da jih bodo tudi ustrezno ovrednotili. Ni pa nobenega dvoma, da se je doslej izkazal, kar so v glasovanju pokazali tudi navijači,« je po tekmi povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

Miami Heat je, še vedno brez poškodovanega Gorana Dragića, na gostovanju s 100:94 premagal Cleveland Caveliers. V zelo pestrem večeru v ligi NBA je izstopal dvoboj Houstona in Toronta, dveh kandidatov vsaj za finale lige NBA. Spremljali smo tudi dvoboj Kawhija Leonarda z Jamesom Hardnom, oba sta igrala izvrstno, uspešnejši pa je bil na koncu Harden, ki je s 35 točkami zagotovil Houstonu zmago s 121:119. Leonard je dosegel 32 točk, pri Houstonu pa je izvrstno igral tudi Kenneth Faried, ki je šele pred dnevi prišel k Raketam, tokrat pa je poškodovanega Clinta Capelo pod košem nadomestil z 21 točkami in 14 skoki. 

Preberite še:

Komentarji: