Zavrnil ultimat, naj se cepi, in izgubil 100 miliijonov dolarjev

Zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Brooklyn Nets je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21.
Fotografija: Kyrie Irving na medijskem dnevu v Brooklynu. FOTO: Dustin Satloff/AFP
Odpri galerijo
Kyrie Irving na medijskem dnevu v Brooklynu. FOTO: Dustin Satloff/AFP

Zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21, ker se je odločil, da se ne bo cepil proti covidu-19. Kot je dejal na medijskem dnevu pred sezono, je zavrnil štiriletno podaljšanje za 100 in nekaj milijonov z vztrajanjem pri odločitvi, da se ne bo cepil.

»Podpisati takšno pogodbo, se cepiti ali ne cepiti ... Obstaja stopnja negotovosti glede prihodnosti, zato sem se moral soočiti s to možnostjo izgube službe za svojo odločitev,« je dejal v videoklepetu za klubski kanal Youtube. Irving je bil prisiljen izpustiti domače tekme v Brooklynu do konca marca, saj je zdravstveni protokol, ki je do tedaj veljal v New Yorku, necepljenim prepovedoval vstop v telovadnico.

V klubu želijo le ljudi, ki so odgovorni in zanesljivi

Tridesetletnik je dodal, da je od kluba dobil ultimat, naj se cepi, če želi podaljšanje pogodbe. »Vse bi morali urediti pred trening-kampom lansko sezono. In to se preprosto ni zgodilo zaradi moje zavrnitve cepljenja. Enostavno sem moral živeti s tem. To je bila tableta, ki jo je bilo težko pogoltniti,« je vztrajal.

Kyrie Irving FOTO: Brad Penner/Usa Today Sports
Kyrie Irving FOTO: Brad Penner/Usa Today Sports

Medtem pa je manager moštva Sean Marks zavrnil izjavo o ultimatu, ki naj bi ga naložili košarkarju. »Gre zgolj za to, da želimo ljudi, ki so zanesljivi in odgovorni. Vsi mi, osebje, igralci, trenerji. Ne gre za to, da bi nekomu postavili ultimat, naj se cepi,« je poudaril. Konec junija je Irving izkoristil možnost, da ostane še eno sezono pri mrežicah (do junija 2023), kar mu zagotavlja 37 milijonov dolarjev plače.

Preberite še:

Komentarji: