Zoran Dragić se je v Kaunasu pridružil Juretu Zdovcu

Slovenski košarkarski reprezentant bo do konca sezone član litovskega velikana Žalgirisa.
Fotografija: Zoran Dragić je dolgo čakal na klic enega od košarkarskih evroligašev in ga naposled dočakal. Do konca sezone bo igral za litovski Žalgiris, kjer ga bo vodil trener Jure Zdovc. FOTO: Aris Messinis/AFP
Odpri galerijo
Zoran Dragić je dolgo čakal na klic enega od košarkarskih evroligašev in ga naposled dočakal. Do konca sezone bo igral za litovski Žalgiris, kjer ga bo vodil trener Jure Zdovc. FOTO: Aris Messinis/AFP

Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić bo do konca sezone igral za litovski Žalgiris, ki ga vodi slovenski strokovnjak Jure Zdovc. Kot so zapisali na spletni strani kluba, ki v evroligi kot edini še nima zmage v tej sezoni, je 32-letni in 196 centimetrov visoki Dragić igralec, ki slovi po energiji in borbenosti.

Dragić je pred tem igral za Baskonio, v sezoni 202/21 je odigral 33 evroligaških tekem in na njih v povprečju dosegal 8,5 točke in 1,6 skoka.

Za slovenskim košarkarjem je sicer že pestra kariera, v njej je igral tudi za Ilirijo, Janče, Slovan, Krko, Malago, Phoenix, Miami, Sioux Falls Skyforce, Himki, Milano, Anadolu Efes in Trieste.

Letos je s Slovenijo igral na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je povprečno prispeval po 12,3 točke, 3,8 skoka in 1,8 podaje.

Preberite še:

Komentarji: