1. SNL: Triglav ni več zadnji (VIDEO)

Kranjski nogometaši so v zadnjem dvoboju 33. kola na gostovanju z 2:0 ugnali Gorico, Poplatnik zdaj prvi strelec lige.
Fotografija: Matej Poplatnik je zdaj prvi strelec lige. Foto Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Matej Poplatnik je zdaj prvi strelec lige. Foto Jure Eržen/Delo

Nova Gorica – Po današnjem zadnjem dvoboju 33. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja nogometaši Triglava niso več na repu prvenstvene razpredelnice. Z gostovanja pri Gorici so se namreč vrnili z zmago z 2:0, njihovo šesto v sezoni in drugo zapovrstjo, s katero so zdaj za dve točki švignili mimo Ankarana Hrvatinov.


Poplatnik dvakrat


Nesporni junak dvoboja je bil 25-letni napadalec Matej Poplatnik, ki je v drugem polčasu dvakrat zatresel domačo mrežo, v 60. in 79. minuti, s čimer je že pri 16 golih v sezoni in tako prvi strelec lige, kapetan Maribora Marcos Tavares za njim zaostaja za en zadetek. Dvojček se mu je posrečil že četrtič v sezoni, tudi na prejšnjem gostovanju v Novi Gorici, ko so Kranjčani lanskega novembra zmagali s 3:0, mu je uspel enak podvig.


Z glavo in iz prostega strela


Danes je prvič zadel z glavo po podaji iz kota, v drugo pa je iz prostega strela neubranljivo sprožil v desni zgornji kot goriških vrat. Primorski kolektiv je, potem ko se je razšel brez zmagovalca s tedaj vodilno Olimpijo in s 4:1 odpravil Domžale, že drugič zapovrstjo pokleknil pred tekmecem z dna razpredelnice, v četrtek je namreč premoč priznal tudi osmouvrščenemu Aluminiju (0:1).


Gorica : Triglav 0:2 (0:0)


Športni park, sodnik Žganec (Ljubljana).

Strelec: 0:1 - Poplatnik (60.), 0:2 - Poplatnik (79.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Tomiček, Nagode, Tešija, Marinič (od 73. Džuzdanović), Kolenc, Curk, Gulič (od 63. Osuji), Smajlagić (od 67. Burgić).

Triglav: Džafić, Šmit, D. Kryeziu, Elsner, Bukara, Tijanič, E. Kryeziu (od 56. Vokić), Udovič, Bojić, Majcen (od 67. Pušnik), Poplatnik (od 82. Žurga).

Komentarji: