Aluminij hit jeseni, z zmago proti Celju le za vodilnima

Končan je jesenski del nogometnega državnega prvanstva, danes sta se Mura in Triglav razšla brez golov, Kidričani pa so s 4:1 premagali Celjane in bodo prezimili na tretjem mestu.
Fotografija: Aluminij je zasedel visoko tretje mesto. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Aluminij je zasedel visoko tretje mesto. FOTO: Tadej Regent

Jesenski prvak je Maribor, ki ima devet točk naskoka pred branilko naslova Olimpijo. Aluminij pa je potrdil sloves hita prvega dela sezone, potem ko je kar s 4:1 (3:1; Tahiraj 2, Kidrič, Leko; Džinić) premagal Celje, ki se je prav tako spogledovalo s številko 3.

Kidričani so po odmevni zmagi proti Olimpiji kar s 6:2 jesenski del končali še z zanesljivo zmago proti Celjanom. Ti so nastopili močno oslabljeni, brez Rudija Požega Vancaša in Mitje Lotriča, ki sta poskrbela za dve tretjini vseh celjskih zadetkov, in tako jesen končali na petem mestu.

Najboljša ekipa na domačem terenu Aluminij, pri katerem je za četrto zaporedno domačo zmago z dvema goloma in podajo blestel Francesco Tahiraj, pa je po koncu jesenskega dela sezone tretja.

Celjani so tekmo dobro začeli in povedli v sedmi minuti, potem ko je Tadej Vidmajer podal iz kota z desne strani, Elvedin Džinić je z glavo žogo poslal v prečko, od tam pa se je odbila čez golovo črto.Zatem je šla vsa voda na Aluminijev mlin. V 15. minuti so domači izenačili, potem ko je Tahiraj prodrl po levi strani, prehitel Džinića, nato obrnil še Žana Zaletela in iz bližine dosegel svoj osmi gol sezone. Osem minut pozneje so Kidričani povedli, po Tahirajevi podaji z desne strani je z glavo zadel Rok Kidrič in tako vpisal svoj šesti gol sezone.
 

Tahiraj že pri devetih zadetkih


V še hujših škripcih so se Celjani znašli v 37. minuti, potem ko je Tahiraj izvrstno streljal od daleč, zadel je okvir vrat tik pod stičiščem prečke in vratnice, žoga pa se je nato odbila do Nikole Leka, ki jo je poslal v prazno mrežo za 3:1.

Celjska obramba ni bila kos domačim napadalcem. FOTO: Tadej Regent
Celjska obramba ni bila kos domačim napadalcem. FOTO: Tadej Regent


V uvodu drugega dela sta pri domačih neuspešno poskušala Dejan Petrovič in Tahiraj, na drugi strani je v 58. minuti močno sprožil Janez Pišek, Luka Janžekovič pa je žogo odbil. V 65. minuti so gostje prek Nina Pungarška dosegli zadetek, a iz prepovedanega položaja (podobno jim je "uspelo" že v prvem delu).

V 69. minuti je bil pri domačih spet nevaren Leko, a s približno desetih metrov žogo poslal čez gol. V 78. minuti je znova močno streljal Pišek, a spet neuspešno, zato pa je bil v 84. minuti uspešnejši Aluminij, Kruno Ivančić je najprej prišel sam pred Matjaža Rozmana, ta je žogo odbil, a le do Tahiraja, ki je na svoj strelski račun sezone dodal še deveti zadetek.

Preberite še:

Komentarji: