Aluminij po odločitvi NZS pobegnil z dna lestvice

V Kidričevem pozdravljajo odločitev pritožbene komisije.
Fotografija: Nogometaši NK Aluminij so z odločitvijo NZS na lestvici prehiteli Goričane. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nogometaši NK Aluminij so z odločitvijo NZS na lestvici prehiteli Goričane. FOTO: Tadej Regent

Pritožbena komisija pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) je Aluminiju iz Kidričevega vrnila odvzeti točki zaradi neigranja tekme uvodnega kroga novega prvenstva 20. avgusta v Mariboru, so potrdili na NZS.Aluminij je bil uspešen s pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka na tekmi izrečena kazen odvzema dveh točk in denarna kazen v višini 1500 evrov. Denarna kazen ostaja nespremenjena, na NZS pa so ekipi, ki tekme ni igrala zaradi okuženih nogometašev s koronavirusom, vrnili točki.


»Prepričani smo, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre«


V Aluminiju so ob tem poudarili, da je bila situacija v zvezi s pandemijo konec avgusta v klubu res izjemna, zato pozdravljajo odločitev pritožbene komisije. »Prepričani smo, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije,« so zapisali v klubu.

Tam dodajajo, da so večkrat poudarili, da zavestno sprejemajo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi in denarno kazen, ter še enkrat izpostavljajo, da Maribor tekme žal ni želel prestaviti.

»Nesprejemljive pa so bile druge sankcije v izredni situaciji, kjer ni bilo ne športne in ne pravne prakse, in ki so klub postavile v neprimerljiv položaj z ostalimi.« 

Vrstni red: Mura 13, Bravo 10, Maribor, Olimpija in Tabor po 9, Domžale in Celje po 8, Koper 6, Aluminij 5, Gorica 4.

Preberite še:

Komentarji: