Alvaro Morata nadomestil rezervista Cristiana Ronalda

V 26. kolu italijanskega nogometnega prvenstva je Juventus s 3:1 premagal Lazio. Vodilni Inter v ponedeljek gosti Atalanto.
Fotografija: Alvaro Morata je bil z dvema goloma v drugem polčasu odločilni mož pri zmagi Juventusa proti Laziu. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Alvaro Morata je bil z dvema goloma v drugem polčasu odločilni mož pri zmagi Juventusa proti Laziu. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Juventus je svoje opravil, zdaj čaka, kaj bosta v tekmah 26. kola italijanskega nogometnega prvenstva opravila vodilna iz Milana, prvi Inter v ponedeljek proti Josipu Iličiću in Atalanti ter v nedeljo drugi Milan v Veroni. 

Lazio je v Torinu v 14. minuti preko Argentinca Joaquina Correo prišel v vodstvo, toda do odmora ni zdržal. Francoz Adrien Rabiot  je v 39. minuti izenačil, Rimljane pa so črno-beli strli v drugem polčasu. Španec Alvaro Morata je najprej v 57. minuti po bliskovitem nasprotnem napadu atraktivno zabil pod prečko za vodstvo, v 60. minuti pa je zadel še z bele točke po prekršku Sergeja Milinković-Saviča nad Aaronom Ramseyem.

Juventusov trener Andrea Pirlo je tvegal in si privoščil, da je Cristianu Ronaldu namenil vlogo rezervista (v igro je vstopil v 69. minuti), ker ga potrebuje svežega za torkovo povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Portu. Portugalski klub bo branil prednost z 2:1.  

Izidi 26. kola
Juventus : Lazio 3:1 (Rabiot 39., Morata 57., 60., 11-m; Correa 14.)
Spezia : Benvento 1:1 (Verde 71.; Gaich 24.)
Udinese : Sassuolo 2:0 (Llorente 42., Pereyra 90.)
nedelja:
Roma – Genoa
Crotone – Torino
Fiorentina – Parma
Verona – Milan
Sampdoria – Cagliari
Napoli – Bologna
ponedeljek:
Inter – Atalanta
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentarji: