Američanka Cristiana Ronalda obtožuje posilstva

Nogometaš obtožbe zanika in pravi, da je do spolnega odnosa prišlo vzajemno.
Fotografija: Je Cristiano Ronaldo šel predaleč? FOTO: AFP
Odpri galerijo
Je Cristiano Ronaldo šel predaleč? FOTO: AFP

Zdaj 34-letna Kathryn Mayorga trdi, da jo je portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu in ji pozneje plačal 375.000 dolarjev, da o tem ne bi nikoli več spregovorila. Nemški časnik Der Spiegel trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke.

Mayorga je v zadnji izdaji Der Spiegla prvič javno spregovorila o svojih obtožbah in povedala svojo stran zgodbe izpred devetih let. Trdi, da jo je danes 33-letni Cristiano Ronaldo, eden najboljših nogometašev sveta in najbolj znanih športnikov sploh, posilil analno. Pravi, da ni imel kondoma in da jo je pozneje vprašal, če jo je kaj bolelo. »Takrat je bil na kolenih. Rekel mi je, da je v 99 odstotkih časa dober fant, razen v tistem enem odstotku,« pravi 34-letnica.
 

Ronaldo obtožbe zanika


Pri Der Spiglu trdijo, da imajo dostop do pisma, ki ga je Mayorga v mesecih po srečanju napisala Ronaldu in v katerem je predstavila svojo zgodbo in občutja. Zato so tudi prepričani, da se Ronaldo še ni odločil za tožbo.

Ronaldo obtožbe zanika in pravi, da je do spolnega odnosa prišlo vzajemno. Trditve Mayorginega odvetnika pa potrjuje dokument, ki vsebuje Ronaldov opis dogodkov tiste noči. V tem dokumentu so med drugim zapisane naslednje Portugalčeve besede: »Rekla je ne in večkrat vse skupaj poskušala zaustaviti.«

Mayorga je po tisti noči obiskala tudi bolnišnico, kjer je opravila pregled in kjer so jo testirali za morebitne spolno prenosljive bolezni. Na mamino prigovarjanje je najela odvetnico, ki se je potem z Ronaldovim odvetnikom Osoriom de Castrom dogovorila za odškodnino 375.000 dolarjev, kar je bila v tistem času Ronaldova tedenska plača pri Realu.

Obe strani, Ronalda je na mediaciji zastopal njegov odvetnik, sta morali podpisati poravnavo, ki je vsebovala 11 točk. Ena med njimi je Mayorgi prepovedovala, da bi še kdaj spregovorila o incidentu, obenem pa je morala opustiti vse obtožbe proti Ronaldu. Uničiti pa je morala tudi vse dokaze o domnevnem dogodku.

Po devetih letih pa se je Mayorga zaradi več razlogov ponovno odločila načeti to temo. Prvi razlog je, da njen novi odvetnik ni prepričan o veljavnosti izvensodne poravnave, potem gibanje #MeToo, ki spodbuja posiljene ženske, naj javno spregovorijo o svojih travmah, in pa v pomoč morebitnim drugim ženskam, ki jih je Ronaldo posilil oziroma se jim je pripetilo enako.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: