Andrej Vombergar v dunajski Rapid za 1,7 milijona evrov

Dunajski časopis Kurier je razkril, da je 24-letni napadalec Olimpije le še korak od prestopa k največjemu avstrijskemu klubu.
Fotografija: Po odlični jeseni in preporodu se Andreju Vombergarju (v sredini) na Dunaju odpirajo vrata nogometnega raja, medtem ko se Roku Kronavetru v Ljubljani zapirajo. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Po odlični jeseni in preporodu se Andreju Vombergarju (v sredini) na Dunaju odpirajo vrata nogometnega raja, medtem ko se Roku Kronavetru v Ljubljani zapirajo. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Lanskega julija je predsednik NK Olimpija Milan Mandarić za Andreja Vombergarja že kupoval letalsko vozovnico za njegovo vrnitev v Buenos Aires, ker je bil po oceni njegovih trenerskih izbrancev Ilije Stolice in Aleksandra Linte preslab za vlogo napadalca pri zeleno-belih. Decembra je ameriški poslovnež v Angliji za 24-letnega argentinskega Slovenca že zahteval 3 milijone. Januarja se je Mandarić omehčal in znižal zahtevo, ki mu bo navkljub popustu prinesla debeli dobiček. Vombergar je Mandarića stal približno 500.000 evrov s seštevkom odškodnine in plače.

Avstrijski časopis Kurier je razkril, da je Vombergarjeva selitev na Dunaj in prestop k Rapidu tako rekoč že odločena. Da bo Mandarić sprejel 1,7 milijona € vredno ponudbo dunajsko zeleno-belih, ki so se za Olimpijinega najboljšega strelca ogreli po priporočilu zadnjega odstavljenega ljubljanskega trenerja Zorana Barišića. Po tem scenariju bi Vombergar lahko 14. februarja že igral v prvi tekmi osmine finala evropske lige proti milanskemu Interju, pri katerem je prvi vratar nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović.

Interjev zvezdnik in nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanović bi lahko že čez slab mesec predstavljal Vombergarjevega velikega tekmeca. FOTO: Reuters
Interjev zvezdnik in nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanović bi lahko že čez slab mesec predstavljal Vombergarjevega velikega tekmeca. FOTO: Reuters


Po Berićevi poti


Dunajčan hrvaško-srbskega rodu, Barišić, ima s slovenskimi napadalci že odlične izkušnje. Ko je bil trener Rapida, je iz graškega Sturma pripeljal Roberta Berića. Krčan je nato postal najboljši strelec Rapida in tudi igralec, ki je klubu prinesel rekordno pet milijonov evrov visoko odškodnino ob prestopu v Francijo k St. Etiennu.

Vombergar je ta trenutek z Olimpijo v pripravljalni bazi na Čatežu, toda njegov odhod je tako rekoč neizbežen. Mandarić namreč klesti stroške za vsako ceno, saj vse kaže, da bo poleti končal štiriletno poglavje pri Olimpiji in klub s čim manj dolgov prepustil novemu upravitelju. V najboljšem primeru bo njegov naslednik plačal vstopni znesek, kot ga je Mandarić mogotcu Izetu Rastoderju – 4 milijone €.

Še pred dokončnim dogovorom med Mandarićem in Rapidom bo Vombergar od sobote del slovenske B reprezentance, ki bo 24. t. m. igrala prijateljsko tekmo s selekcijo Kitajske do 25 let v španski Marbelli.

Preberite še:

Komentarji: