Angleško-španski finale, za lovoriko Manchester United in Villarreal

Nogometaši Arsenala so zaman poskušali zabiti gol rumeni podmornici iz Španije.
Fotografija: Nogometaši Villarreala so prešerno proslavili uvrstitev v finale. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Villarreala so prešerno proslavili uvrstitev v finale. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Manchester United in Villarreal sta finalista nogometne evropske lige. Rdeči vragi so v gosteh izgubili z Romo (2:3), a napredovali v finale s skupnim izidom 8:5, medtem ko je španska rumena podmornica v Londonu ubranila vodstvo s prve tekme in po remiju brez zadetkov v finale napredovala s skupnim rezultatom 2:1.

Villarreal je osmi španski klub, ki se bo meril v finalu evropske lige oziroma nekdanjega pokala UEFA, Manchester United pa je doslej enkrat proslavil naslov v tem tekmovanju, leta 2017 je v finalu ugnal Ajax. Španski klubi bodo v finalu lovili 13., Angleži pa deseto lovoriko.

Rezultatsko je bil drevi bolj zanimiv dvoboj v Londonu, na katerem je sodil slovenski sodnik Slavko Vinčić. Londončani so prvič streljali proti vratom Špancev šele v 25. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang pa je dve minuti kasneje po zvitem strelu zadel vratnico. Vratar Geronimo Rulli je imel veliko sreče tudi v 79. minuti ogromno sreče, saj ga je po strelu Aubameyanga znova rešila vratnica. Do konca so domači skušali priti do odločilnega zadetka, a je gostujoča obramba zadržala vse napade.

Edinson Cavani je dvakrat zatresel mrežo Rimljanov. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Edinson Cavani je dvakrat zatresel mrežo Rimljanov. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

 

Manchester United brez težav


Drugi dvoboj je bil odločen že na Old Traffordu pretekli četrtek. Roma se kljub temu ni predčasno vdala, toda v prvih 45 minutah je bil nevarnejši United. Edinson Cavani je v 20. minuti zadel prečko, šest minut kasneje pa je po njegovem močnem strelu vratar Antonio Mirante posredoval z glavo. V 39. minuti je Cavani po lepi potezi Bruna Fernandesa in podaji Freda le uspešno zadel za vodstvo Angležev.

Edin Džeko je v 57. minuti izenačil, potem ko je podstavil glavo po slabem udarcu Pedra. Le tri minute kasneje je Roma prešla v vodstvo, potem ko je izkoristila poigravanje Freda na robu kazenskega prostora. Z 20 metrov je bil natančen Bryan Cristante.
Če je United v prvih 20 minutah drugega polčasa deloval zelo slabo, je vse dvome v 69. minuti razrešil drugi zadetek Cavanija po podaji Bruna Fernandesa. Roma je v 84. minuti le prišla do zaslužene zmage na drugi tekmi, ko je v polno zadel Nicola Zalewski.

Preberite še:

Komentarji: