Angleži plesali v prvem polčasu, Slovenci v drugem

Naši nogometni upi so osvojili pomembno točko v dvoboju s favorizirano selekcijo otoških zvezdnikov do 21 let.
Fotografija: Slovenski nogometni upi so po zasuku prišli do zaslužene točke proti favoriziranim Angležem. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Slovenski nogometni upi so po zasuku prišli do zaslužene točke proti favoriziranim Angležem. FOTO: Leon Vidic/Delo

Mladi slovenski nogometaši so osvojili pomembno točko v boju za evropsko prvenstvo, ki bo čez dve leti v Romuniji in Gruziji. Potem ko so bili v prvem polčasu nemočni v dvoboju z angleškimi vrstniki, so v drugih 45 minutah pokazali drugačen obraz in zasluženo zapustili igrišče s točko na svojem računu. V ponedeljek (18.30) jih čaka nov izziv v albanskem mestu Elbasani, kjer bodo lovili drugo zmago v tem ciklusu.

Sinoči smo videli v Celju spopad dveh različnih nogometnih svetov. Škoda, da si ni tekme ogledalo več privržencev čudovite igre z žogo, saj bi imeli kaj videti. V prvem polčasu na žalost resda predvsem na igralni polovici Slovenije, ki ni mogla parirati igrivim, tehnično predobrim in prehitrim mladcem iz angleške premier league.

Selektor Mile Aćimović je lahko v tem delu igre le nemočno opozarjal fante, naj stopijo bližje tekmecem, naj poskušajo storiti odločen prekršek in pokazati več volje. Slovenci v prvem polčasu niso sprožili na vrata gostov niti enega strela. Na drugi strani so Otočani hitro dosegli, kar so želeli. Po pičlih 15 minutah igre je bilo že 0:2 in navzoči so se upravičeno zbali, da bo začelo deževati tudi v mrežo Martina Turka, ne le po zelenici v Celju.

Pri prvem golu sta izpadla iz igre Benjamin Markuš in Mirko Mutavčič, podobno je bilo pri drugem. Da je na desni slovenski strani odprta avtocesta Celje-London, je spoznal tudi Aćimović, ki je opravil menjavo že v 37. minuti.

Slovenci so se zbrali šele v nadaljevanju tekme. Takoj so se postavili višje, z nekaterimi potezami so dali vedeti, da vendarle premorejo v nogah dovolj dinamita za kaj več in da so se sprva očitno le prestrašili izziva v tekmi z 200 milijonov evrov vredno otoško reprezentanco.

Gostitelji so se prebili do točke z agresivno igro in orožjem, ki pripada manjšim reprezentancam: s prekinitvami. Oba gola so zabili po kotih. Najprej je eno od odbitih žog unovčil rezervist Mark Španring, nato je po podaji Nina Žuglja najvišje skočil kapetan Dušan Stojinović.

Komentarji: