Atalanta iz pekla do raja

V osmini finala tudi slovenska reprezentanta Josip Iličić in Jan Oblak. Žreb v ponedeljek.
Fotografija: Atalanta se je ob debiju v ligi prvakov prebila v osmino finala. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Atalanta se je ob debiju v ligi prvakov prebila v osmino finala. FOTO: AFP

Kljub obupnemu štartu v svojo debitantsko sezono lige prvakov (trije porazi z razliko v golih 2:11) je nogometašem Atalante uspel redek podvig. Brez poškodovanega slovenskega zvezdnika Josipa Iličića so kar s 3:0 v gosteh premagali Šahtar Donjeck in se prebili v osmino finala.

Sprva je v skupini C dobro kazalo tudi zagrebškemu Dinamu, ki je z evrogolom Danija Olma v 10. minuti povedel proti Manchester Cityju, a so angleški prvaki potem zadeli štirikrat in končali evropsko sezono Hrvatov, ki so sicer pustili zelo dober vtis, tudi slovenski branilec Petar Stojanović. Za ekipo Pepa Guardiole je trikrat zapored zadel Gabriel Jesus.



Atalanta bo tako nastopila v osmini finala, kar ni uspelo Interju, katerega štadion si je izposodila za domače tekme.

Petar Stojanović ni mogel preprečiti štirih zadetkov v Dinamovi mreži. FOTO: Reuters
Petar Stojanović ni mogel preprečiti štirih zadetkov v Dinamovi mreži. FOTO: Reuters


Iličiću se je v osmini finala pridružil Jan Oblak, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno, Atletico je namreč z 2:0 premagal moskovski Lokomotiv.

Paris SG je Galatasarayu nasul pet golov, po enega so dosegli trije glavni napadalci Mbappe, Neymar in Cavani. Real Madrid je s 3:1 v gosteh odpravil Club Brugge, med strelce se je vpisal tudi Luka Modrić.

Cristiano Ronaldo se je spet vpisal med strelce. FOTO: Reuters
Cristiano Ronaldo se je spet vpisal med strelce. FOTO: Reuters

 

Bayern 18 točk in 24 golov


Bayern je hitro prebolel zadnji šok v bundesligi, na derbiju kola je s 3:1 premagal Tottenham Joseja Mourinha in je zaokrožil popolni redni del s šesto zmago. Oba tekmeca sta si že prej zagotovila napredovanje, v skupinski del evropske lige pa po zmagi z 1:0 potuje Olympiacos. Odločilni gol je dosegel z 11 metrov, pred tem je Crvena zvezda najstrožjo kazen zapravila. Bayern je na šestih tekmah zbral kar 24 golov! Danes na igrišče ni stopil najboljši strelec Robert Lewandowski.

Po daljšem času je za Real Madrid v LP zadel Luka Modrić. FOTO: AFP
Po daljšem času je za Real Madrid v LP zadel Luka Modrić. FOTO: AFP


Juventus je z goloma Ronalda in Higuaina zmagal v Leverkusnu.

Žreb parov osmine finala bo v ponedeljek v Nyonu. Iz skupin od E do H so se naprej uvrstili branilec naslova Liverpool, Napoli, Barcelona, Borussia Dortmund, Leipzig, Lyon ter Valencia in Chelsea.

Kylian Mbappe je v odlični strelski formi. FOTO: AFP
Kylian Mbappe je v odlični strelski formi. FOTO: AFP

Komentarji: