Atletico skoraj v slogu Barce zapravil dobljeno tekmo, tri žoge v mreži Oblaka

Valencia je z goloma Huga Dura v sodnikovem podaljšku drugega polčasa prišla do točke na nedeljskem obračunu z branilcem naslova Atleticom iz Madrida (3:3).
Fotografija: Jan Oblak (na fotografiji) nikakor ne najde recepta za daljši niz nepremaganosti v tekoči sezoni. FOTO. Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak (na fotografiji) nikakor ne najde recepta za daljši niz nepremaganosti v tekoči sezoni. FOTO. Juan Medina/Reuters

Zdelo se je že, da so gostje po zadetkih Luisa Suareza, Antoina Griezmanna in Šimeta Vrsaljka storili dovolj za tri točke, toda v zadnjih sezonah praviloma granitna obramba rdeče-belih je puščala tudi tokrat: Jana Oblaka je na začetku drugega polčasa za 1:1 najprej premagal soigralec Stefan Savić, po zadetkih Griezmanna in Vrsaljka v 58. oziroma 60. minuti pa sta nato sledila še udarca Huga Dura v sodnikovem podaljšku. Za končnih 3:3 je Duro zadel po prostem strelu Goncala Guedesa, ki ga je preusmeril za hrbet nemočnega škofjeloškega vratarja. Atletico je z novim spodrsljajem zaostanek za mestnim tekmecem Realom znižal za vsega točko, razlika med mestnima rivaloma zdaj znaša štiri točke.

image_alt
Kakšen preobrat: po 34. minutah 0:3, v 96. 3:3

O že skoraj zgodovinski prepustnosti Atleticove obrambe priča tudi naslednji podatek: rdeče-beli prednosti z dvema goloma razlike iz rok niso izpustili od 18. decembra 2005. »Težko je, moramo biti bolj pozorni, ne moremo dovoliti izenačenja ob vodstvu s 3:1 v zadnjih minutah,« je bil v izjavah za Movistar+ po tekmi kritičen gostujoči kapetan Koke. »Veliko golov smo prejeli iz standardnih situacij in tu se vse vrti okoli pozornosti in tega, da si pri stvari. Lahko se še izboljšamo, a ta reprezentančni premor nam bo dobro del, saj za nami ni najboljši mesec. A če bomo nadaljevali z delom, se nam bo to povrnilo. Če je kaj, kar je naš zaščitni znak, je to čvrstost zadaj, ki si jo lahko spet povrnemo.«

Atletico ostaja na četrtem mestu na lestvici. Real Madrid je drugi, po 12 tekmah je zbral 27 točk. Real Sociedad se je z nedeljsko zmago nad Osasuno z 2:0 vrnil na prvo mesto (28). Atletico ima po petem remiju na četrtem mestu 23 točk, medtem ko ni grešila niti tretja Sevilla (27), ki je na večernem mestnem derbiju ugnala mestnega tekmeca Betis, ki ravno tako zaseda visoko peto mesto (21). Real Sociedad je sicer odigral tekmo več od prvih zasledovalcev, tokrat sta za tri točke zadela Mikel Merino (72. minuta) in Adnan Januzaj deset minut kasneje z najstrožje kazni. Tako imenovani »veliki derbi« v Sevilli je na Betisovem Benitu Villamarinu prelomila izključitev argentinskega vezista Guida Rodrigueza v zaključku prvega polčasa. Južnoameričan je zaradi spotikanja dvakrat porumenel, najprej v 10. in nato še v 45. minuti. Deseterica zeleno-belih je zdržala le deset minut drugega polčasa, ko je domačo mrežo s svojim šele drugim golom za klub načel še en Argentinec Marcos Acuna, za končnih 0:2 je z avtogolom v 81. minuti poskrbel Katalonec Hector Bellerin.

Prekrasen gol Griezmanna

Atletico je na razburljivem srečanju v Valencii povedel prek Suareza v 35. minuti, v drugem polčasu pa je Škofjeločana v vratih rdeče-belih ugnal kar soigralec Savić z neposrečenim posredovanjem. Že osem minut kasneje je Atletico znova povedel, potem ko je Griezmann na sredini ukradel žogo, nato z njo dolgo tekel in z roba kazenskega prostora sijajno zadel v zgornji desni kot vratarja Jasperja Cillessena. Štiri minute kasneje je po nekaj sreče v kazenskem prostoru iz neposredne bližine zadel še Vrsaljko in videti je bilo, da bodo varovanci Diega Simeoneja še sedmič v sezoni slavili. A domači so imeli drugačne načrte. Nekaj upanja je najprej v drugi minuti sodnikovega dodatka domačim vlil Hugo Duro, isti igralec pa je štiri minute kasneje po kotu in udarcu z glavo še drugič na tekmi matiral Oblaka za končnih 3:3.

Na prvi nedeljski tekmi je Villarreal z 1:0 ugnal moštvo Getafeja, ob 18.30 pa se bosta pomerila še Mallorca in Elche.

Že v soboto sta igrala največja španska kluba. Real je proti Rayo Vallecanu slavil z 2:1, Barcelona pa je po vodstvu s 3:0 po polčasu proti Celti iz Viga v 96. minuti ostala brez polnega izkupička, potem ko je na 3:3 izenačil Iago Aspas. Vodenje Kataloncev, ki so se iz Viga vrnili s številnimi poškodovanimi nogometaši, med katerimi je tudi mladi as Ansu Fati, bo v ponedeljek po predstavitvi uradno prevzel Xavi Hernandez, ki bo skušal svoje nekdanje moštvo dvigniti z devetega mesta (17 točk).

Prav tako v soboto je Espanyol z 2:0 premagal Granado, Alaves pa je bil z 2:1 boljši od Levanteja. Že v petek je Cadiz v gosteh z 1:0 premagal Athletic iz Bilbaa.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: