Avstrijska generalka Salzburgu, v torek tudi trije slovenski legionarji

V Avstriji pripravljeni za igro tudi Dejan Petrović, Rajko Rep in Zlatko Dedić.
Fotografija: Takole so se veselili nove osvojene lovorike ob Vrbskem jezeru nogometaši Salzburga. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole so se veselili nove osvojene lovorike ob Vrbskem jezeru nogometaši Salzburga. FOTO: Reuters

Nogometaši iz Salzburga so letošnji zmagovalci avstrijskega pokalnega tekmovanja. Na petkovi večerni tekmi na celovškem štadionu ob Vrbskem jezeru so zanesljivo premagali drugoligaško ekipo Austrio Listenau s 5:0 (2:0) ter osvojili sedmi naslov v tem tekmovanju. Prav vse lovorike so osvojili od sezone 2011/12.

Na tekmi, ki je minila brez gledalcev in je bila prva po epidemiji novega koronavirusa, so gole dosegli Dominik Szoboszlai (19), Dominik Stumberger (21, avt.), Noah Okafor (53), Majeed Ashimeru (65) in Sekou Koita (79). Avstrijsko prvenstvo se bo nadaljevalo v torek, pred nadaljevanjem pa ima zasedba iz Mozartovega mesta tri točke prednosti pred Laskom iz Linza.


Petrović in Rep za prvaka, Dedić za obstanek


Vodstvo lige je pred dvema dnevoma zasedbi iz Linza zaradi kršenja pravil v času epidemije - omenjena zasedba je brez dovoljenja opravila nekaj skupnih treningov - odvzelo šest točk in ji naložilo denarno kazen v višini 75.000 evrov. Lask je po tej odločitvi s prvega padel na drugo mesto na lestvici. V prvi avstrijski ligi morajo do konca sezone odigrati še deset krogov, od slovenskih legionarjev pa v tem tekmovanju nastopajo trije nogometaši. Dejan Petrović igra za dunajski Rapid, Rajko Rep za Hartberg, Zlatko Dedić pa za Tirol.


Preberite še:

Komentarji: