Barcelona bi morala prodati Messija, kot je Real Ronalda

Sloviti brazilski zvezdnik Rivaldo je svojemu nekadnjemu klubu očital strateško napako, ker lansko poletje ni prodal najdragocenejšega nogometaša.
Fotografija: Rivaldo Vítor Borba Ferreira je za Barcelono igral v letih od 1997 do 2002 in v 157 tekmah zabil 86 golov, za Brazilijo pa je na 74 tekmah dosegel 35 golov. FOTO: Paulo Whitaker /Reuters
Odpri galerijo
Rivaldo Vítor Borba Ferreira je za Barcelono igral v letih od 1997 do 2002 in v 157 tekmah zabil 86 golov, za Brazilijo pa je na 74 tekmah dosegel 35 golov. FOTO: Paulo Whitaker /Reuters

»Barcelona je naredila napako. Narediti bi morala enako potezo, kot je Real z Ronaldom. Pravočasno ga je prodal in iztržil 100 milijonov evrov,« je sol na Barcelonine rane potresel še njen nekdanji zvezdnik Rivaldo.

Brazilec, svetovni prvak in najboljši igralec Barcelone v njegovem obdobju pri katalonskem moštvu, je vodstvu kluba očital strateško napako, ker ni prodala Lionela Messija.

Rivaldo je v pogovoru za Betfair še potožil, da ga zelo boli, kako iz Barcelone uhajajo nadarjeni igralci brez odškodnine, medtem ko je klub v denarnih težavah.

Lionel Messi bi po Rivaldovem mnenju že moral biti član drugega kluba. FOTO: Pau Barrena/AFP
Lionel Messi bi po Rivaldovem mnenju že moral biti član drugega kluba. FOTO: Pau Barrena/AFP


»Messijev odhod je bil neizogiben,« je povedal ob najboljšem strelcu Ronaldu najboljši Brazilec na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji, ki v sedanjem moštvu Barcelone hvali Riquija Puiga.

»Izkazuje svojo vrednost in je močna osebnost. Spominja me na Xavija Hernandeza,« je opisal 21-letnega otroka klubske valilnice nadarjenih La Masia.

Preberite še:

Komentarji: