Barcelona po veliki vrnitvi v polfinalu kraljevega pokala

Nogometaši Barcelone so v četrtfinalu proti Granadi nadoknadili dva gola zaostanka in po podaljšku zmagali s 5:3.
Fotografija: Barcelona se je v pokalnem tekmovanju po preobratu rešila izpada. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Odpri galerijo
Barcelona se je v pokalnem tekmovanju po preobratu rešila izpada. FOTO: Jon Nazca/Reuters

Katalonski velikan Barcelona se je v sredo po velikem preobratu uvrstil v polfinale španskega kraljevega pokala, potem ko je proti Granadi nadoknadil dva gola zaostanka in po podaljšku slavil s 5:3.

Barcelona je imela na tekmi občutno premoč (posest žoge 79%, razmerje strelov 36:7), vendar pa ni bila dovolj učinkovita. 
Roberto Soldado je iz protinapada podvojil prednost Granade. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Roberto Soldado je iz protinapada podvojil prednost Granade. FOTO: Jon Nazca/Reuters


Tako se je tekma na začetku obrnila v prid Granade. V 33.minuti je Alberto Soro izkoristil napako Samuela Umtitija in z desne strani podal pred gol, Kenedy pa je zadel za 1:0. 

Prednost je podvojil Roberto Soldado v 47. minuti, ko je sprejel globinsko podajo, sam stekel proti golu Barcelone in hladnokrvno zaključil za 2:0.


Griezmann in Alba rešila Katalonce


Barcelona je pritisnila proti vratom Granade, a ji je zmanjkalo malo sreče. V 62. minuti je Francisco Trincão zadel prečko, okvir vrat pa je veselje preprečil tudi Ousmaneju Dembeleju v 87. minuti.

A končnica je prinesla veselje Kataloncem. Antoine Griezmann je v 88. minuti stekel na podajo Lionela Messija in streljal iz težkega položaja, a je žoga zadela vratnico in se od vratarja Aarona Escandella odbila v gol.

V 90. minuti je Lionel Messi zadel vratnico, kar pa ni bilo usodno za njegovo moštvo, saj je po dveh minutah nadaljevanja Griezmann z glavo zaposlil Jordija Albo, ta pa svoji ekipi z zadetkom priboril podaljšek.

V tem so bili doseženi kar štirje goli. Začelo se je z golom Griezmanna v 100. minuti, nato je Granada tri minute zatem prek Fedeja izenačila z bele točke, zmago pa sta Barceloni priborila Frenkie de Jong v 106. in Alba v 113. minuti.


 

Betis in Athletic za zadnje mesto v polfinalu


Znani so trije udeleženci polfinala. Poleg Barcelone sta tam še Sevilla, ki je bila z 1:0 boljša od Almerie, in Levante, ki je po podaljšku z 1:0 izločil Villarreal.

Na zadnjem četrfinalnem obračunu se bosta danes pomerila Real Betis in Athletic Bilbao (21).

Španski kraljevi pokal, četrtfinale
Almeria - Sevilla 0:1 (Ocampos 67.)
Levante - Villarreal 1:0 (Roger 121) *po podaljšku
Granada - Barcelona 3:5 (Kenedy 33., Soldado 47., Fede 103./11m; Griezmann 88., 100., Alba 92., 113., De Jong 108.) * po podaljšku

Preberite še:

Komentarji: