Real se je vrinil med Atletico in Barcelono

V španski ligi je vodilni Atletico z 2:1 premagal Granado, Barcelona pa s kar 5:1 Alaves.
Fotografija: Karim Benzema (levo) je popeljal Real Madrid v vodstvo z 1:0. FOTO Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Karim Benzema (levo) je popeljal Real Madrid v vodstvo z 1:0. FOTO Gabriel Bouys/AFP

V španskem nogometnem prvenstvu sta bila že v soboto na delu dva kandidata za naslov. Vodilni Atletico je zmagal na gostovanju pri Granadi (2:1), medtem ko je Barcelona na domačem igrišču nadigrala Alaves s 5:1. V nedeljo pa se mednju vrinil Real Madrid, ki na domačem štadionu premagal Valencio z 2:0.

Varovanci trenerja Zinedina Zidana so vprašanje zmagovalca rešili že v prvem polčasu. V 12. minuti je bil z leve strani od daleč natančen Karim Benzema. Pol ure pozneje pa je vodstvo povišal Toni Kroos, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

Valencia je bila v Madridu povsem nemočna, tretji zadetek za kraljevi klub je sicer dosegel Ferland Mendy v 61. minuti, a so ga sodniki po ogledu posnetka zaradi nedovoljenega položaja razveljavili. Gosti so v okvir vrat sprožili le en strel.

Jan Oblak je bil nemočen ob edinem prejetem golu. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Jan Oblak je bil nemočen ob edinem prejetem golu. FOTO: Jon Nazca/Reuters


Oblak enajstič s prazno mrežo


Nogometaši Atletica s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom so osvojili tri točke po zaslugi zadetkov v drugem polčasu. Prvega je v 63. minuti z roba kazenskega prostora dosegel Marcos Llorente. Ta še ni strl odpora gostiteljev, ki so izenačili le tri minute kasneje. Yangel Herrera je s približno sedmih metrov udaril z desnico, žoga je zadela branilca Felipeja in spremenila smer, tako da je bil Oblak brez moči.

Tudi Atletico je v 74. minuti zmagovalca odločil z nekaj sreče, ko je Angel Correa z desne strani nastreljal Jesusa Valleja, žoga pa je v visokem loku preletela vratarja Ruija Silvo in končala v vratih. Jan Oblak po 21 tekmah ostaja pri 11 nedotaknjenih mrežah, kar je najboljši dosežek v ligi. Njegov najbližji zasledovalec je Bono iz Seville (9 na 19 tekmah).

Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi je dvakrat zatresel mrežo Alavesa. FOTO: Albert Gea/Reuters
Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi je dvakrat zatresel mrežo Alavesa. FOTO: Albert Gea/Reuters

 

»Petarda« Barcelone v mreži Alavesa


Nogometaši Barcelone so bili še bolj suvereni, saj so bili od Alavesa boljši z visokih 5:1.

Katalonci so polčas dobili z 2:0. Povedli v 29. minuti z golom Trincaa, nato jih ni ustavil razveljavljen zadetek Lionela Messija v 36. minuti, saj je Argentinec v prvi minuti sodniškega dodatka natančno zadel s pomočjo leve vratnice gostujočega gola.

Alaves je v 57. minuti izid znižal z golom Luisa Rioje, a je sledila nova ofenziva Barcelone. V 74. minuti je znova zadel Trincao, le minuto zatem je svoj drugi zadetek dodal še Messi, končni izid pa je v 80. minuti postavil Junior Firpo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: