Barcelona za svoj napad išče rdeča krila

Trener Barcelone Xavi Hernandez bi lahko že kmalu računal na precej več adutov v katalonskem napadu, ki ga od začetka sezone mučijo hude težave s poškodbami.
Fotografija: Adeyemi (desno) proslavlja z Mohamedom Camarajem in Luko Sučićem na domači tekmi lige prvakov z Wolfsburgom. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Adeyemi (desno) proslavlja z Mohamedom Camarajem in Luko Sučićem na domači tekmi lige prvakov z Wolfsburgom. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Da je nogometna šola podjetja Red Bull, ki je glavni mecen prvoligašev iz Salzburga in Leipziga, ena najproduktivnejših na svetu, čivkajo že ptički na vejah. Po tem, ko se je z nogometaši omenjenih klubov v zadnjih letih močno okrepil Liverpool, bi zdaj nekaj podobnega lahko storila Barcelona, ki želi novemu trenerju Xaviju Hernandezu pozimi pripeljati okrepitve v napadu. 

Nemški Sky omenja najstniško zvezdo nemškega nogometa Karima Adeyemija. Salzburg, za katerega z Adeyemijem v konici napada praviloma igra tudi slovenski reprezentant Benjamin Šeško, naj bi že prejel konkretno ponudbo. Gre za 40 milijonov evrov, nekaj manj zaenkrat ponuja Borussia Dortmund (35), ki pa 19-letniku nudi boljšo plačo.

»Sanjam o tem, da bi igral z (Lionelom) Messijem pri Barceloni,« je pred dvema letoma v intervjuju za Transfermarkt dejal Adeyemi, sin Nigerijca in Romunke iz Münchna, zdaj že polnopravni nemški članski reprezentant. Katalonski Mundo Deportivo je poročal tudi o skorajšnjem sestanku z agentom Danija Olma, ki po prestopu iz zagrebškega Dinama zelo uspešno nastopa za Leipzig.

Olmo je seveda produkt Barçine nogometne šole, športni direktor Mateu Alemany naj bi se v teh dneh sicer mudil v Manchestru, od koder želijo Katalonci pripeljati Ferrana Torresa. 21-letni Katalonec za Blaugrano nikoli ni igral, je namreč produkt Valencie, kjer je svojčas deloval tudi Alemany. City, ki ga vodi nekdanji trener in kapetan Barcelone Josep Guardiola, je netopirjem za njegove usluge avgusta 2020 plačal 23 milijonov evrov.

Preberite še:

Komentarji: